Bild: Joseph Lima/Fragadelphia

AlekS om skriken under LAN-turneringen: "Jag ville få utlopp för mina känslor"

Det skreks mycket under turneringen i USA.

Under helgen vann den svenska IGL:n Alexander "AlekS" Andersson turneringen Fragadelphia Tap Cup. Svensken blev också MVP för hela turneringen. Under finalen mot timbermen var det mycket skrikande fram och tillbaka mellan de två lagen.

I en intervju med Dust2.us berättar AlekS att han tycker att det är kul för alla andra men att det förstör lite för spelare. Han syftar på det faktum att spelarna sitter precis vid varandra och att de inte kan calla korrekt och att vissa spelare attackerar en personligen.

"Det är kul och roligt till en viss punkt, men efter det tycker jag att det går överstyr och förstör upplevelsen lite. Jag skrek ingenting förrän i den allra sista rundan när vi vann. Det ångrar jag inte riktigt, det är då man kan visa glädje och känslor. Vi har varit stressade under hela tävlingen, så jag ville få utlopp för mina känslor."

Coachen för AlekS Fisher Tsunami, Anthony "ynoT" Vitale, gick idag även ut på X och påpekade att spelare i timbermen ska ha hånat svensken på grund av att han stammar. AlekS gjorde även han ett inlägg på X där han sa att han inte ångrade att han skrek på dem efter matchen.

"Förstod inte omfattningen av hur hemska människorna vi spelade mot är i och utanför spelet. Jag ångrar inte att jag skrek på dem efter matchen."

Wyatt "snav" Phillippi från timbermen menar dock att detta inte är fallet. Han påstår att ingen av dem visste att AlekS stammade men samtidigt erkänner han att de hade skrikit "sluta stamma". Han säger också att även spelarna i Fisher ska ha skrikit mot dem under matchen, bland annat om vikande hårfäste. Han ber dock om ursäkt till AlekS och säger att det var en rolig match.

Läs även

#1(Med 0 svar)
22 oktober 2024 kl 11:10
matte90
Snav är verkligen i idiot.

Gillar inte Timbermen så skönt de förlorade finalen.
#2(Med 3 svar)
22 oktober 2024 kl 11:32
CelahiR
Så, dom visste inte att aleks stammade men skrek ändå "sluta stamma"? Låter ju jätteknas.

Grattis aleks!
#3(Med 2 svar)
22 oktober 2024 kl 12:36
matte90
Finns en anledning varför Snav har ganska hatad i den amerikanska scenen.

Man ska inte tro så mycket på vad han säger.
#4(Med 1 svar)
22 oktober 2024 kl 12:45
CelahiR
Att säga "sluta stamma" är inte något man säger på random.
#5(Med 0 svar)
22 oktober 2024 kl 12:58
matte90
Han har blivit anklagad för att vara rasistisk och homofobisk innan så.
Så jag är inte förvåna om han skulle säga sådana saker, han visste säkert att han spammade en del.
Du måste vara inloggad för att kommentera.