jocab och kompani är klara för LAN

The Prodigies Sweden tar sig till Svenska Cupens slutspel

Efter ett spännande och fartfyllt gruppspel är det första kvalade laget färdigt för Svenska Cupens slutspelet.

The Prodigies Sweden börjar sin gruppspelsresa genom att vinna sin första match mot gamermix med 13-6 på Mirage och 13-8 på Vertigo.

Nästa lag de möter i Gruppspelet är freee agents och det är blir inte ett lika enkelt motstånd, The Prodigies Sweden förlorar den matchen med 2-1 till Free agents.

Första kartan spelas på Nuke och The Prodigies Sweden blir helt överkörda och förlorar kartan med 13-2. Karta nummer 2 går bättre då de lyckas vinna mot freee agents med 13-6 på Mirage. Sista kartan är jämn och spännande, Prodigies går upp till 12-8 och får 4 rundor på sig att stänga matchen men lyckas inte stänga den och förlorar kartan på övertid med 16-13.

I lower bracket spelar The Prodigies Sweden mot gamermix ännu en gång, denna gången blir det en jämnare match mellan de två lagen. Första kartan som spelades på Nuke och den förlorar Prodigies med 13-7. Prodigies tar dock det inte särskilt hårt och senare stänger matchen med 2 raka kartor först på Vertigo med 16-14 och sedan på inferno med 13-9.

Gruppspelsfinalen spelas på söndagen, denna är matchen är den som avgör vilket lag som får åka och spela slutspelet. Det blir revansch match mellan freee agents och The Prodigies Sweden.

Första Kartan på matchen spelas på Inferno, Prodigies val av karta. Det är en jämn match och den spelas fram och tillbaka men till slut stänger Prodigies matchen på övertid med 16-14. En spelare som verkligen stod ut under matchen var Markus "upE" Johansson som slutade på 27 kills och en KD på 1.42.

På andra och sista kartan så vinner The Prodigies Sweden stort över freee agents. De vinner på Vertigo med 13-3 , vilket inte var förutsägbart då den första kartan slutade mycket jämnt. Denna seger resulterar i att The Prodigies Sweden kvalificerar sig till slutspelet i Svenska Cupen.

The Prodigies Sweden:

Timothy "tvs" Sjöberg
Jacob "jocab" Nerheden
Markus "upE" Johansson
Tim "TIMhehe" Hennichs
Kevin "pupcake" Henning

Arvid "Evarizta" Runberg (Coach)
Simon "Hawk" Vävinggren (Coach)

Läs även

#1(Med 0 svar)
1 november 2023 kl 15:20
Aebexz
Väldigt välförtjänt! Pupcake har varit en riktigt fin värvning
Du måste vara inloggad för att kommentera.