Kappa Bars kMs är även tränare för svenska damlandslaget.

Intervju med kMs om damlandslaget och nordiska mästerskapet

Landslagstränaren pratar om förberedelserna inför nordiska mästerskapet och framtiden för svensk dam-CS.

I helgen spelas Nordic Female CS Championship, där de fem nordiska landslagen tävlar om 50.000 kr samt äran att vara Nordens bästa lag. Turneringen spelas på hemmaplan för Maikel "kMs" Yüksel och tjejerna på Inferno Online och Världskulturmuseet i Göteborg. Vi har pratat med kMs angående utmaningarna under sommarens VM, hur det påverkar lagets förberedelser inför denna turneringen, samt svensk dam-CS i allmänhet.

Dags för landslagsspel! Är du taggad?

Fantastiskt taggad! Det är ju ett historiskt Nordiskt Mästerskap, första där esporten faktiskt är klassat som en idrott.

För dem som inte har följt damlandslaget tidigare, berätta lite om laget och dig själv!

Landslaget är ett lag med Sveriges absolut bästa CS2 spelare som tillsammans ska fortsätta hålla Sverige på kartan och toppen. Samtliga spelare har blivit handplockade och jag fick tidigare i år den stora äran att få bli coach för damlandslaget och bygga ihop detta!

Det blev en viss besvikelse efter VM i somras, med förlust mot Nederländerna i finalen av det Europeiska kvalet. Berätta lite om hur det gick till.

Det var en kombination av ett par saker. Jag skulle säga att våra förberedelser inte var riktigt på plats, jag hade ganska tätt inpå blivit tillfrågad att testa i rollen, vi hade en ny uppsättning människor där rollerna inte riktigt helt hade klickat heller. Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb, men det räckte inte till. Sedan ska det sägas att Nederländernas landslag var fantastiskt duktiga och dem vann sedan VM.

Vad kommer ni göra annorlunda denna gången?

Det vi har gjort annorlunda nu är att vi kommer ha roller som passar bättre för ett lag samt att spelarna faktiskt får lira i sina roller, vi har lärt känna varandra bättre då majoriteten har spelar med varandra tidigare under VM. Utmaningen kommer alltid vara tid då samtliga spelare har fullt upp med sina klubblag, men eftersom vi har mer naturliga roller inför Nordiska Mästerskapen går det även att göra mer saker på uppstuds i matcher.

Det är nog många tjejer ute i landet som ser upp till det svenska landslaget och själva vill spela på den nivån i framtiden. Vad vill du säga till dem?

Att aldrig ge upp. Att fortsätta spela, fortsätta utvecklas. Hittar ni människor ni trivs att spela med, fortsätt köra med dem. Bygg lag, skapa rutin och erfarenheter. Vi har en lång väg att gå med dam scenen men vi har också kommit en bit, det finns turneringar och cash cups man kan medverka i. Jag kollar ständigt efter talanger till landslaget där ute så kör hårt!

Till sist, hur ser framtiden för svensk dam-CS ut?

Den ser otroligt ljus ut! Jag vet att det finns mycket talanger där ute, men vi behöver fler som satsar! Fler som spelar i lag och får lagerfarenheter. Dam-scenen blir bara bättre och bättre för varje år, både sett till turneringar men även sett till antal kvinnliga spelare! Så jag ser fram emot framtiden.

Sveriges laguppställning är ännu inte känd, men Tilde "7licious" Byström kommer vara lagkapten. Första matchen spelas mot Norge, lördag 09:00, och alla matchtider går att hitta här.

Läs även

#1(Med 0 svar)
30 november 2023 kl 20:32
CelahiR
Kul stt dölja detta!
#2(Med 0 svar)
1 december 2023 kl 00:30
Darcuz
Lycka till!
#3(Med 0 svar)
1 december 2023 kl 10:16
Gopher666
Hoppas det blir enkelt att följa och inte som vanligt med landskamper där man måste vara detektiv för att kunna hitta spelschema och streams
#4(Med 0 svar)
1 december 2023 kl 22:32
Strumpan
lycka till damerna! 🤩
Du måste vara inloggad för att kommentera.