Två av Sveriges absoluta toppspelare är i truppen.

zAAz och juliano i truppen för nordiska mästerskapet

Laguppställningen för nordiska mästerskapet är avslöjad.

I helgen går nordiska mästerskapet i dam-CS av stapeln, där de fem nordiska landslagen kommer tävla om 50.000 kronor samt äran att vara Nordens bästa lag. Turneringen arrangeras av Svenska Esportförbundet, som igår avslöjade den utvalda truppen till turneringen.

Zainab "zAAz" Turkie och Julia "juliano" Kiran är namn de flesta borde vara bekanta med, och båda två är med i turneringens laguppställning. Till vardags spelar de båda i G2 Oya. Vidare ser vi lagkapten Tilde "7licious" Byström, till vardags i EG Gold, samt Lina "Lina" Henriksson, som står utan klubblag, men nyligen syntes som inhoppare för ENCE Athena i en Cash Cup. Båda två har tidigare erfarenhet av landslagsspel då båda två deltog i det europeiska kvalet till VM i somras. Ny för landslaget är dock Linnea "Nea" Claesson, som under säsongen imponerat för GUILD.

Sist vi såg damlandslaget blev det en viss besvikelse, efter att man slogs ut ur VM-kvalet av Nederländerna. Förbundskapten Fredrik "JAEGARN" Kempf har dock högre förhoppningar denna gång. "Den truppen vi arbetat fram tillsammans med coach Maikel "kMs" Yüksel har en perfekt rollfördelning" säger JAEGARN. "Tjejerna har kommit ihop fint som grupp på kort tid och jag är extremt stolt över laget. Nu ger vi tjejerna allt stöd vi kan!"

Även i truppen finns förhoppningar om ett guld. "Det är alltid stort att få representera Sverige" säger zAAz. "Vi kommer hit med ett starkt lag med internationellt etablerade spelare, så vi hoppas kunna visa upp det under helgen och spela hem ett guld till Sverige."

Turneringen har redan dragit igång, då Sveriges första match mot Norge började 09:00 idag. Ytterligare två matcher spelas idag, samt en sista match innan finalen imorgon.

Matcherna går att se här.

Landslagets trupp i nordiska mästerskapet:
Tilde "7licious" Byström
Zainab "zAAz" Turkie
Julia "juliano" Kiran
Linnea "Nea" Claesson
Lina "Lina" Henriksson

Maikel "kMs" Yüksel (tränare)

Läs även

#1(Med 2 svar)
2 december 2023 kl 10:07
ozean
På vilken Twitch-kanal kan man se de svenska matcherna?
#2(Med 1 svar)
2 december 2023 kl 11:47
Hallonkraem
#4(Med 0 svar)
2 december 2023 kl 13:49
ozean
Tack!
#3(Med 0 svar)
2 december 2023 kl 12:17
CelahiR
Kul! Ska försöka kika på detta :D
Du måste vara inloggad för att kommentera.