Bild: Alfons Grönqvist

Intervju med chawzyyy inför Skolkampen

chawzyyy ska försöka ta sin andra titel i Skolkampen.

I helgen drar årets andra Skolkampen igång. Staffangymnasiet med Jappis, Petter, grimzwille LabanS och lIlOinar är regerande mästere efter att de slog Grillska Örebro i finalen i somras. Den mest meriterade spelaren på plats kommer vara Hugo "chawzyyy" Günther, som senast representerade Apeks. Vi på Dust2.se tog ett snack med chawzyyy som deltar för Sundsgymnasiet för andra gången på finalerna av Skolkampen.

chawzyyy har varit borta från rampljuset under en rätt så lång period. Den svenska talangen gjorde först ett namn för sig själv i mixen flowskola. Efter detta såg vi honom i lag som Galaxy Racer men även Apeks. Efter han blev bänkad från Apeks valde han att fokusera på skolan. Om han kommer att ta upp CS-karriären igen efter studenten är han dock lite hemlig om.

Hej! Taggad på LAN igen?

Ja det är jag, sist jag spelade LAN var exakt 1 år sedan och jag ser fram emot att få uppleva Inferno Online igen.

Senaste gången du ställde upp blev det vinst, vad tror du om lagets chanser att vinna den här gången?

Jämfört med förra året är vårat lag lite sämre denna gång. Det är också 8 lag med istället för 4, och jag har inte spelat mycket sedan dess så det kommer bli tuffare i år men med lite tur kan det gå vägen.

Vilka ser du som favoriter?

Haha de med högst elo på Faceit! Nä men helt ärligt har jag knappt någon koll på de andra lagen. Men om jag minns rätt är båda LBS-skolorna ganska bra.

Hur ser det ut för dig personligen, blir det en satsning på CS2 efter att du gått klart skolan?

Det får tiden utvisa.

Sista ordet är ditt, annars får jag tacka för stunden och önska dig lycka till!

Tack!

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 december 2023 kl 10:47
Axelious
Kul att höra från Chawzyyy, trodde han gått ut skolan redan men då förstår man att han går fortsatt under radarn ett tag till. Får hoppas det blir en satsning!
#2(Med 0 svar)
8 december 2023 kl 14:42
CelahiR
Jag hoppas han gör en Nilo och kommer tillbaka när han känner att tiden är rätt, kanske främst när han tagit studenten. Ett nick blir inte känt för allmogen utan anledning :)
#3(Med 0 svar)
8 december 2023 kl 16:42
AFFE
Hoppas verkligen att han kommer tillbaka. Klarar inte av att varannan stor svensk talang ska lägga av.
Du måste vara inloggad för att kommentera.