Lilmix vinner svenska kvalet till Copenhagen Gaming Week

Lilmix var inte de enda svenskarna som kvalade.

Under onsdagskvällen spelades det svenska kvalet till Copenhagen Gaming Week, en LAN-turneringen i Danmark där både Ninjas In Pyjamas och Astralis blivit inbjudna. Med i kvalet fanns bland annat Kappa Bar, Onliners5, showmakerz och Anorthosis Famagusta.

Kvalet vann docks av Lilmix. Det svenska laget, som hade Hugo "Chawzyyy" Günther som inhoppare då Sebastian "SeBreeZe" Sunnanbris var i Spanien, tog sig rakt genom kvalet och förlorade bara en karta i finalen mot Anorthosis Famagusta.

De har nu tagit sig till första steget i turneringen som heter Copenhagen Showdown. Detta startar 11 januari i Köpenhamn. Där ska två lag gå vidare till huvudturneringen. Förutom Lilmix har även Alternate Attax, Preasy Rising och den norsk-svenska mixen fastlose med Timothy "tvs" Sjöberg och Oskar "treckiz" Karlsson kvalat.

Hela turneringen spelas mellan 11 och 14 januari. På grund av detta krockar detta med de öppna Majorkvalen som spelas mellan 8 och 15 januari. Detta kan vara en stor anledning till att flera större lag inte deltog i kvalen. Turneringen har inte heller någon prispott.

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 januari 2024 kl 11:27
CelahiR
Fan inte illa pinkat! Nu hoppas vi på att gå hela vägen :D
#2(Med 0 svar)
4 januari 2024 kl 11:29
Darcuz
#lilfam
#3(Med 0 svar)
4 januari 2024 kl 18:23
quix
#lilfam
#4(Med 0 svar)
5 januari 2024 kl 16:19
L4rZ
#lilfam
Du måste vara inloggad för att kommentera.