eraa har bara spelat med Godsent i tre månader, men har redan hittat rätt.

Intervju med eraa: "Jag har hittat en helt ny glöd"

AWP:aren från Godsent berättar om 2023, att passa in i nya laget, och målen för Major:n.

Efter en mycket skakig avslutning på vårsäsongen förlorade Godsent tre spelare. Bara några månader senare skulle ytterligare spelarbyten ske, då nysignade AWP:aren Johan "hype" Engblom bänkade sig själv av personliga skäl och Erik "ztr" Gustafsson ersattes av Kalle "Ro1f" Johansson. Sean "eraa" Knutsson kom till undsättning, och har gett laget stor framgång under den gångna hösten.

Under sin tid i Godsent har 22-åringen lyckats spela hem två pallplatser i European Pro League, en vinst i DreamHack Winter:s BYOC-turnering, och en silvermedalj i Svenska Cupen. Nu laddar Godsent upp för de öppna kvalen till RMR:en, med förhoppning om att ta sig till Major:n i Köpenhamn. Vi har pratat med eraa för att höra hans tankar om tiden i gulsvart så långt, samt förberedelserna till Major-kvalen.

Gott nytt år! Hur skulle du summera 2023?

Gott nytt år! Skulle summera 2023 för mig individuellt som väldigt upp och ner, en berg och dal bana helt enkelt, men jag är glad att det har gått från klarhet till klarhet och att jag fick avsluta året "on top" med ett lag där jag känner att här kan jag växa och här kan vi komma långt.

Du kom in lite senare i Godsent, efter att hype valde att ta ett steg tillbaks av personliga skäl. Hur har du passat in i laget?

Skulle säga att det har varit en väldigt positiv fit, inte bara jag men även Ro1f, känns som att alla i laget verkligen tycker om och fyller sin egna roll och kompletterar varandra bra. Har känt mig enormt välkommen av gänget och alla bakom kulisserna så det har verkligen bara flytit på och jag ser framemot att fortsätta framåt bara.

Du har själv haft bra form senaste tiden, har du gjort något annorlunda för att nå så högt som du gjort?

Skulle väl säga att jag har hittat en helt ny glöd, från att ta en paus, till att börja spela deltid och därav få mer hunger att få spela fulltid och nu få den chansen igen. Inte bara chansen att få fulltid och stöttning av en organisation som Godsent men även hur laget är byggt, hur det fungerar och systemet som är här har varit väldigt nyttigt för mig, jag har fått lära mig en hel del och fortsätter att ta till mig varje dag som går och har individuellt sett till att ta vara på chansen, inte slacka på några fronter och verkligen ge allt.

Svenska Cupen måste ha varit ett stort mål för er under hösten. Hur ser du tillbaks på er insats idag?

Svenska Cupen var självklart ett mål för oss, att göra det så bra som möjligt, att ge 100%, vilket jag tyckte att vi gjorde. Inför Svenska Cupen hade vi väldigt minimal pracc, och då menar jag minimal med tanke på den hektiska period med massa turneringar, turneringar vi behövde spela. Dessutom kände jag att vi fick den tuffaste vägen, men för oss handlade det om att få erfarenheten som ett lag att få spela inför publik och på scen och för att nå det målet behövde vi slå ett väldigt starkt Metizport för att sedan få möta NiP.

Självklart är det en besvikelse av att ha torskat i finalen men det var ett välspelande Eyeballers och det var lite för tidigt för oss kanske att kunna kröna oss som Sveriges bästa lag. Men jag är väldigt stolt över att vi lyckades ta oss dit och med tid nu så kommer vi bli väldigt farliga.

Vi blickar framåt mot Major:n i Köpenhamn, på Valve:s ranking ligger ni tätt bakom Alliance och Eyeballers på en 30:e-plats. Vad har ni för målsättning?

Vi har spenderat en bra period nu på att få bitar att falla på plats, vi har pracc:at och i princip knappt haft någon ledighet vilket var ett beslut vi alla valde och ta. Att kvala till RMR:en är något vi känner att vi ska göra, vi har förberett och vi har jobbat hårt inför ett gemensamt mål i laget. Våra förväntningar är väldigt höga och vi ser det som mål att ta oss till RMR:en.

Ni sköt verkligen upp snabbt under andra halvan av förra året. Från att knappt spela en karta på HLTV till att ta pallplatser online och en andraplats i Svenska Cupen. Hur långt tror du linan kan gå?

Alltid svårt att säga men efter dessa placeringar i turneringar, inte bara i Svenska Cupen och mot motstånd vi mött, hur pracc:en på sistone har sett ut och hur vi har tacklat motgångar så tror jag framtiden är väldigt ljus, "the sky is the limit" eller vad man brukar säga.

Till sist: har du några nyårslöften?

Har inga speciella nyårslöften men mitt mål för 2024 är att hitta mig själv igen, har haft ett bra avslut på 2023 och det ska fortsätta så, ge 110% i varje läge och vara commitad till det jag vill ska ske.

Annars får jag tacka för intervjun och tack för stödet man har fått från supporters, Esportstudion och svenska scenen.

Läs även

#1(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 14:36
Darcuz
Ska bli spännande att följa Godsent 2024!
#2(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 14:47
CelahiR
Godsent är mitt lag och eraa är en av mina favoritspelare. Ska bli spännande att följa dom och resten av svenska topplagen under 2024 <3
#3(Med 1 svar)
7 januari 2024 kl 15:31
vetten
Bra intervju quacke! Har riktigt höga förväntningar på Godsent 2024. Som eraa säger dem har bra kemi men dem har fått till rollerna riktigt bra, något som inte alla svenska lag har lyckats med. Ska bli kul att följa
#4(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 17:55
quacke
Stort tack! Och jag tror också på Godsent!
#5(Med 3 svar)
7 januari 2024 kl 19:19
PrinsessanQ
Godsent är det laget med störst potential. Gillar de lite mer än alla andra.
#6(Med 2 svar)
7 januari 2024 kl 21:44
CelahiR
Kul att du hittat något som du gillar lite extra mycket :)
#7(Med 1 svar)
7 januari 2024 kl 23:13
PrinsessanQ
Ja, det är precis som med sina egna barn. Man har alltid en man gillar lite mer än den andra.
#8(Med 0 svar)
8 januari 2024 kl 06:02
CelahiR
XD
Du måste vara inloggad för att kommentera.