THREAT om valet mellan k0nfig och Brollan: "Världens svåraste beslut"

I en ny video får vi se hur NIP byggde deras CS-lag.

Under måndagen släppte Ninjas In Pyjamas en ny video på deras Youtube-kanal. I videon som heter "NIP Management Is 5 Steps Behind? | Roster Maniacs" får vi se hur den svenska organisationen byggde laget som nu representerar NIP.

I videon följer vi framförallt NIPs esportchef Erik Wendel samt deras general manager, Björn "THREAT" Pers.

THREAT förklarar att Daniel "djL" Narancic ska ha varit en viktig del i att bygga laget och han säger att han inte vill ha en coach som inte tror på laget han coachar. djL höll med om detta och säger han det är han man ska skylla på om det inte går bra: "Om det är någon att skylla på så är det jag".

djL berättar att de första de letade efter var en ledare. Han understryker att det inte var något ont om Hampus "hampus" Poser men att det var hans tid att gå vidare. Coachen säger även att han känner att han och hampus höll med om detta.

En IGL som de ska ha haft väldigt avancerade samtal med Casper "cadiaN" Møller. Detta skulle dock betyda att de behövde byta ut lagets AWP-spelare, Danyyl "headtr1ck" Valitov, som de säger att de är väldigt nöjda med.

Istället blev det Alejandro "⁠alex⁠" Masanet som blev lagets nya IGL. THREAT säger att han när han själv sökte lag att coacha så var det då lag som var intresserade av alex, något som gjorde honom mer intressant.

Erik Wendel säger att få en spelare med mycket energi var viktigt för NIP, något de kunde få med både cadiaN och alex. Han säger även att en intressant grej med alex är hur han har lyckats få fram det bästa från sina AWP-spelare. De hoppas att han ska kunna göra samma sak med headtr1ck.

djL förklarar att de behövde en ankarspelare. Därför tog de tillbaka Patrick "es3tag" Hansen som tidigare suttit på lagets bänk. Spelaren som tagit de positionerna innan var Fredrik "REZ" Sterner. djL säger att detta inte var rätt position för REZ.

Det sista att bestämma var vem som skulle vara kvar i laget, Ludvig "Brollan" Brolin eller Kristian "k0nfig" Wienecke. Detta ska inte ha varit ett lätt beslut: "Det suger ju, vad vi än gör så måste vi ta ett beslut som suger", sa THREAT om situationen.

"Det är världens svåraste beslut. Jag tror vi studsade mellan dem tre gånger igår med för- och nackdelar", fortsatte THREAT. Det slutade tillslut med att Ludvig "Brollan" Brolin blev placerade på bänken.

Det sista som pratas om i videon är skiftet mellan CS:GO och CS2. THREAT säger att det kan vara så att vissa spelare gör skiftet bättre än andra. Han menar att det kan komma spelare från ingenstans eller att det finns spelare som var bra men blir ännu bättre i CS2.

THREAT fortsätter med att säga att de var tvungna att vara försikta i det senaste transferfönstret. De säger att de kunde gått för en superstjärna i senaste fönstret men att de hellre gör det vid en annan tidpunkt.

Läs även

#1(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 09:25
alexhehe
Mådde lite illa när jag kollade på den här "filmen".. "Jaaa det är svinsvårt att få ihop det.. " "eeeeh, jaaa vi kanske köper någon stjärna efter nästa major"...
Tror nip kommer åka ur med huvudet först i RMR:en, hoppas jag har fel..
#2(Med 1 svar)
13 februari 2024 kl 11:41
Darcuz
Laget kommer förmodligen byggas om ifall det skiter sig i kvalet till majorn
#3(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 11:51
CelahiR
Definitivt, dom kommer plocka in maxster förutsatt att bleed inte hinner före sen så kommer nog en till spelare bytas ut. Jag älskar threat men det här lagbygget är verkligen av udda kvalité.
#4(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 13:16
AFFE
Ändå ett bra initativ med denna videon!
#5(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 17:29
roflmao
"Vi måste ha ett lag som är så bra som möjligt just nu, vi bryr oss inte om ålder osv"

k0nfig - Bra vart tredje game, verkar som att tidigare IGLs upplevt lite problem i sammarbetet.
Rez - Älskar killen, men ingen kan ju säga att han ser bättre och bättre ut.
Es3tag- ....................
Headtr1ck - Ligger ju ljusår bakom w0nderful, Artfrost, Monesy och alla andra "CIS-AWP prodigies" tror aldrig jag sett han vara avgörande i en viktig match.
ALex - Random tier 2 IGL, är väl inte dålig. Lyckades hålla Movistar rider inom top 30.

Om detta var laget man valde för att "toppa" och bygga en grund runt undrar jag ju lite vad alternativen va.
#6(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 19:13
Jimban
0-3 i kvalet allt annat e skräll
Du måste vara inloggad för att kommentera.