Godsent kommer möta KRIMZ i kvalets andra dag!

Metizport och Godsent vidare till dag två i första IEM Dallas-kvalet

Ett antal svenskar överlever till kvalets andra dag – flera slogs ut tidigt.

Idag spelades första dagen av det första av två öppna kval till IEM Dallas 2024. Flera svenska lag och spelare deltog med synnerligen blandade resultat. Flera svenskar har klarat sig vidare till dag två – men hur gick det för resten?

Samtliga svenskar överlevde första rundan, flera på WO och flera genom relativt enkla matcher som är vanligt i öppna kval. I andra rundan blev det redan tufft för flera överraskande namn. NIP, som spelade med en blandad uppställning mellan Young Ninjas och huvudlaget, var först att åka ut mot brittiska Part Timers.

Besvikna i omgång två blev också Alliance som föll mot danska Sera Esports, något som våra kollegor på Dust2.dk var snabba att påpeka. Ute i omgång två var också Showmakerz, Eldsjälar, Ljusdals peek, Joel "emilio" Mako och Sebastian "SeBreeZe" Sunnanbris.

Tredje omgången kom att skörda tre starka svenska lag. Onliners5 var först att falla mot bulgariska The Chosen Few med 4-13. Johnny Speeds spelade mot ukrainska DASH, men förlorade 14-16 i förlängning. Samma slutresultat fick Eyeballers mot danska SNOOPDAWG. Avgörande rundan var en 2v1-situation som slutar i en ninja defuse åt danskt håll. Även Epic Dudes med August "Straxy" Canavan och "otto" åkte ut i denna omgång.

TEAM MAX med Oskar "treckiz" Karlsson gick hela vägen till fjärde omgången, efter att ha slagit ut ryss-georgiska Cybershoke med Egor "flamie" Vasilyev. De slogs till slut ut av danska Ecstatic. I fjärde omgången fick vi också ett spännande svenskderby mellan Metizport och Rasmus "kreaz" Johansson med Dynamo Eclot. Metizport vinner med hela 13-4.

Femte och kvällens sista omgång blev vinster för svenska Godsent och Metizport mot Team Unity respektive Forze. Dessutom är Freddy "KRIMZ" Johansson och Joel "joel" Holmlund vidare med Fnatic och TSM. KRIMZ kommer ställas mot Godsent i första mötet imorgon. Annat resultat blev det för Bleed som förlorar 4-13 mot spanska KOI.

Kvällens sista svenskmatch blir Lilmix mot The Chosen Few i femte omgången. Det var jämnt till en början men tyvärr kunde bulgariska laget dra iväg med CT-sidan och stänga kartan 13-7. I och med det har alla svenskar spelat färdigt kvalets första dag.

Imorgon möts Godsent och fnatic med start 18:00. Metizport kommer möta ryska Rush B, och TSM kommer möta rumänska Nexus. Samtliga matcher börjar 18:00 och tre matchvinster behövs för att gå vidare till det stängda kvalet.

Läs även

#1(Med 0 svar)
3 mars 2024 kl 00:13
L4rZ
Riktigt fint att se!
#2(Med 0 svar)
3 mars 2024 kl 05:59
CelahiR
Detta ska väl inte vara omöjligt? :D
Du måste vara inloggad för att kommentera.