Smooya skrev "Slava Ukrani" när han spelade för ryskt lag – bad om ursäkt

Den brittiska spelaren bad om ursäkt på Twitter och fortsätter nu hoppa in i laget.

En av de kanske mest överraskande inhoppet de senaste åren sker just nu under ESL Pro League när Owen "smooya" Butterfield hoppar in för det ryska laget Forze under ESL Pro League. Efter att laget vunnit sin första match i ligan mot Monte svarade smooya på en Tweet från Monte där han skrev "Slava Ukraini", ett inlägg som han senare tog bort.

Slava Ukraini är ett populärt slagord för Ukraina som betyder "Ära åt Ukraina" och har använts flitigt under Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Forze, organisationen som smooya hoppar in för, är en rysk organisation som har sitt huvudkontor i Moskva. De är även sponsrade av det stora ryska oljebolaget Lukoil.

Efter att smooya raderat sitt inlägg så skrev han: "Galen situation som händer här, uppdaterar er snart", på Twitter. Detta ledde till stora oklarheter hos många fans. Många spekulerade även att smooya skulle få avsluta sitt inhopp och att Forze istället skulle spela med sin coach, Artem "Fierce" Ivanov.

Så blev dock inte fallet. Istället publicerade smooya en ursäkt på Twitter: "Vissa personer kan ha misstolkat mitt lekfulla svar på en tweet från Monte som en aggressiv gest mot Forze. Men det var inte min avsikt. Jag är en hängiven inhoppare i laget och jag strävar efter att bidra till vår framgång här på Malta. Jag har aldrig försökt spela dåligt med flit, och jag har alltid gjort mitt bästa för att vinna och kommer att fortsätta göra det i framtiden.

Jag erkänner att mitt svar var smaklöst. Jag håller fortfarande på att lära mig nyanserna och innebörden av vissa uttryck och jag hade aldrig för avsikt att orsaka någon konflikt eller förolämpning.

Jag har stor respekt för Forze och deras fans. Jag diskriminerar inte människor på grund av deras nationalitet eller hudfärg. Om mina senaste inlägg oavsiktligt har förolämpat någon ber jag uppriktigt om ursäkt."

smooya har fortsatt spela med laget men har täckt över Lukoils logotyp på sin spelartröja.

Läs även

#1(Med 0 svar)
2 maj 2024 kl 15:00
CelahiR
Vilken sellout
#2(Med 0 svar)
2 maj 2024 kl 15:00
vetten
Fick be om ursäkt medans han hade en pistol mot huvet
#3(Med 0 svar)
3 maj 2024 kl 08:55
carluber
Så även de "goda" ryssarna erkänner sig vara motståndare till Ukraina. Intressant.
#4(Med 0 svar)
3 maj 2024 kl 10:04
Darcuz
Wtf
#5(Med 0 svar)
4 maj 2024 kl 11:10
shirre
Snacka om att vara en sellout. Så vidrigt.
Du måste vara inloggad för att kommentera.