De svenskarna skulle få chansen till Major om de bjöds in idag

Om alla invites gick ut idag så skulle dessa svenskar få chansen.

Det kommer inte att spelas några öppna kval till Majorn i Kina. Istället kommer allt gå via Valves egna ranking. Den har nu också uppdateras så vi kan nu se vilka som skulle bli inbjudna till RMR-turneringen samt det stängda kvalet om inbjudningarna skulle gå ut idag.

Till RMR-turneringen kommer totalt 16 lag att bjudas in. Om inbjudningarna skulle gå ut idag så är det då bara en svensk som skulle bli inbjuden till RMR-turneringen, Ludvig "Brollan" Brolin från MOUZ.

När vi går till det stänga kvalet blir det betydligt fler svenskar. Först ut har vi Bleed med Hampus "hampus" Poser och TIm "nawwk" Jonassons som ligger rankade på plats 26 i Europa. Efter detta följer Freddy "KRIMZ" Johansson från Fnatic på rank 29 och Sangal med Linus "LNZ" Holtäng Simon "yxngstxr" Boije på rank 33.

Lite längre ner på rank 37 hittar vi det nybyggda Ninjas In Pyjamas och bara två placeringar efter det hittar vi det första helsvenska laget på listan, Metizport. De är dock inte det enda helsvenska laget. På rank 43 finns nämligen Johnny Speeds. Sista svensken som skulle bjudas in är Rasmus "kreaz" Johansson från Dynamo Eclot på rank 45.

Även om vi skulle ta bort ett Gamerlegion-lag (de har nämligen två lag i topp 48) och Apeks som har splittrats så kommer inte något mer svenskt lag in i topp 48. Då det stängda kvalet ska spelas redan i augusti så kommer det bli svårt för lag att klättra i rankingen.

Svenskar som skulle bli inbjudna om inbjudningarna gick ut idag

RMR
MOUZ – Brollan (1)

Stängda kvalet
Bleed – hampus, nawwk (26)
Fnatic – KRIMZ (29)
Sangal – LNZ, yxngstxr (33)
Sverige Ninjas In Pyjamas – REZ, maxster, isak (37)
Sverige Metizport – nilo, Plopski, Jackinho, adamb (39)
Sverige Johnny Speeds – draken, chawzyyy, Ro1f, spooke, Lekr0 (43)
Dynamo Eclot – kreaz (45)

Läs även

#1(Med 0 svar)
31 maj 2024 kl 18:15
Sallad
Till och med alliance skulle få inbjudan eftersom lag som inte spelar tillsammans längre och akademi lag är med på listan så de är tekniskt sätt plats 55!
#2(Med 1 svar)
31 maj 2024 kl 18:26
vetten
Ja fattar inte varför folk tycker detta är så jäkla dåligt? Vinner du turneringar som CCT och andra T2-T3 turneringar så kommer man med. Slutar rysska lag eller andra regioner att matchfixa så kommer dom med helt enkelt.

EYEBALLERS och Alliance har helt enkelt inte spelat tillräckligt bra för att vara med i någon major, dom förlorar ju nästan varje match mot bland annat akademi lag.
#3(Med 0 svar)
31 maj 2024 kl 19:21
CelahiR
Håller med delvis, eye och alliance har inte haft ett starkt -24.
#4(Med 0 svar)
31 maj 2024 kl 19:22
CelahiR
Så med detta så bådar det gott inför nästa majors inbjudningar?
#5(Med 0 svar)
31 maj 2024 kl 19:47
ozean
Man kan ju hoppas på att det som sämst ser ut så här.
#6(Med 0 svar)
1 juni 2024 kl 21:47
Darcuz
Nu måste lagen verkligen börja prestera om dem vill ha en chans till majorn!
Du måste vara inloggad för att kommentera.