Bild: Sindre Stien/Good Game

Voicecomms: Hör när de svenskarna kvalar till ESL Pro League

Hör när svenskarna säkrade avancemang till ESL Pro League.

Under förra sommaren anslöt sig de två svenska spelarna Linus "LNZ" Holtäng och Simon "yxngstxr" Boije till Sangal. Efter flera spelarbyten och signandet av Jimmy "Jumpy" Berndtsson som coach så börjat laget att rulla. De vann RES European Series 4 men deras mål var något större.

I ESL Challenger League Season 47 fick de en okej start och gick vidare till mid group efter första gruppspelsstadiet. I mid group startade allt med en förlust mot Monte och de behövde kämpa sig igenom lower bracket för att ta sig till slutspel. Där vann de mot B8, TSM och brazylijski luz samt fick en WO-vinst mot Forze för att säkra en plats i slutspelet.

Där fick de starta i lower bracket och behövde nu vinna fem raka matcher för att kvala till ESL Pro League. Här kunde de vinna mot 9Pandas, SAW, 3DMAX och Aurora och i den avgörande matchen väntade Sinners. De vann matchen med 2-1 i kartor och gick även vidare till att vinna hela ESL Challenger mot KOI.

I och med detta så säkrade de två svenskarna en plats i nästa säsong av ESL Challenger League. Nu har Sangal släppt en video från den avgörande matchen mot Sinners. I videon får vi höra lagets kommunikation under matchen.

Läs även

#1(Med 0 svar)
19 juni 2024 kl 13:43
CelahiR
Underbar energi :D
#2(Med 0 svar)
19 juni 2024 kl 13:52
elboel
5:38 Då vet vi varför LNZ spelar så bra
#3(Med 0 svar)
19 juni 2024 kl 20:40
Darcuz
Kings!
Du måste vara inloggad för att kommentera.