Nea spelar numera i Danmark! Bild: X/@AstralisCS.

Nea går med i Astralis damlag – går internationellt med Guild-kärnan

Landslagsspelaren och tidigare Guild-spelaren har hittat ett nytt hem.

Efter en stark säsong i ESL Impact League släppte Guild sitt lag och svenska Linnea "Nea" Claesson. Nu har svenskan hittat ett nytt hem som del av ett internationellt Astralis.

Astralis bänkade tidigare i somras tre av sina tidigare spelare och förstärker nu med kärnan ur Guild. Tillsammans med lagkamraterna Thea "⁠pullox⁠" Evensen och Katharina "⁠KiTKaT⁠" Bauenmand kommer Nea därför spela med unga stjärnorna Isabella "⁠Ismo⁠" Ferslev och Marie "⁠marie⁠" Ellen Toft Sørensen.

Då bänkade Aurora "aurora" Lyngdal tidigare skötte rollen både som IGL och AWP:are är det oklart exakt hur lagets roller kommer fördelas. Dessutom hade Anna "Ann4" Laurinoviča samma ansvar i Guild.

Guild kom tvåa bakom de blivande mästarna Imperial i sin grupp i förra säsongen av ESL Impact League. De fick chans att gå vidare till LAN-slutspelet men föll 1-2 i en spännande match mot organisationslösa Let Her Cook som istället fick gå vidare till Dallas. Nea var dock fortfarande en av de bästa ankarspelarna i hela turneringen.

Det har dock fortsatt gå bra för Nea. Som del av svenska damlandslaget kvalade hon igår vidare till VM i Riyadh efter att ha besegrat Rumänien. Laget förlorade inte en enda match under hela kvalet.

Astralis Women är nu:

Danmark Isabella "⁠Ismo⁠" Ferslev
Danmark Marie "⁠marie⁠" Ellen Toft Sørensen
Thea "⁠pullox⁠" Evensen
Danmark Katharina "⁠KiTKaT⁠" Bauenmand
Sverige Linnea "⁠Nea⁠" Claesson

Danmark Søren "⁠zibron⁠" Geertsen (tränare)

Läs även

#1(Med 0 svar)
16 juli 2024 kl 16:18
CelahiR
Så jävla häftigt! Glhf
#2(Med 0 svar)
16 juli 2024 kl 21:12
Darcuz
Roligt!
Du måste vara inloggad för att kommentera.