joel nekar till fusk och Akros ger mer information: "Jag vet att jag inte har fuskat"

Nu svarar joel och Akros ger mer information.

Joel "joel" Holmlund blev tidigare i veckan bannad av antifusket Akros. I samband med detta så blev hans lag, BC.Game diskade från CCT och joel blev bänkad i laget. Akros har sagt att det inte finns någon chans att bannen är felaktig.

HLTV har nu pratat med både joel och Akros för att höra vad de har att säga om bannen. joel påstår att han haldrig har fuskat eller ha planerat att göra det:

" Jag vet att jag inte har fuskat eller planerat att göra det. Jag älskar att spela spelet. Om jag inte spelar CS2 så tittar jag på det för att bli bättre. Att nu ha människor som tvivlar på min legitimitet är det värsta. Jag har sett vissa människor reagera på mina demos; Jag har inget emot om de letar efter något misstänkt eftersom allt jag gör i spelet har sin förklaring. Jag har till och med sett några klipp som sprids runt som vissa säger är "sus", medan det finns Teamspeak-inspelningar av information som sägs som jag reagerar på. "

"Det som gör ont är dock när folk för tidigt säger att jag gör något misstänkt i spelet för att de tror att jag vet var fienden är på ett onaturligt sätt, säger att jag använde radarhack eller någon form av fusk, vilket inte är sant. De som spelar med mig i lag vet att jag har en vision om hur man ska spela spelet, att jag är mycket högljudd i spelet och att det lätt kan ses när man pratar med mig om spelet. Det skulle inte finnas någon anledning för mig att plötsligt slå på fusk, men folk tittar inte på det från olika vinklar och antar bara att jag är en fuskare. Jag har redan bevisat mig själv på LAN, även om det var en tid sedan nu, och jag kan replikera den prestandan."

Akros säger till HLTV att joel 30 minuter innan deras match skulle börja försökte starta spelet genom antifuskklienten men stoppades. De säger att han stoppades på grund av ett program som fanns på hans dator. Vilket exakt fusk som ska ha triggat det säger det inte men säger följande:

"Funktionerna inkluderar ESP (en typ av wallhack), Aimbot och Triggerbot. Varje funktion har ytterligare inställningar, för aim assist och triggerbot kan den anpassas för att se mer mänsklig ut och om den inte konfigureras dåligt skulle den vara helt osynlig för det mänskliga ögat. Alla funktioner behöver inte användas, till exempel kan en spelare bara använda Triggerbot eller bara använda Aimbot eller bara använda ESP."

Den svenska spelaren påstår sig dock aldrig ha haft ett fusk på sin dator:

" Det är obegripligt varför jag skulle fuska nu när jag äntligen har fått en chans att gottgöra mig själv. Jag är mer driven än någonsin att spela Counter-Strike och tävla. Mitt mål har varit att nå den högsta nivån i scenen och tack vare alla resurser jag har fått i det här laget är det ingen mening för mig att kasta bort allt genom att fuska."

Akros säger till HLTV att detta är ett fusk som finns tillgängligt för alla att köpa i en konkurrenskraftig marknad. De berättar även att fusket i fråga säger säg vara omöjligt för just Akros att upptäcka.

Just detta fusket är ett så kallat "bootkit-fusk". Dessa typen av fusk startar innan operativsystemet på datorn och är därför extra svårt att upptäcka. De säger även att även om fusket inte upptäckts tidigare så betyder det inte att det inte har använts tidigare.

joel påstår att han inte har haft fusket på sin dator och säger att han inte riktigt förstår varför det ska ha triggats:

" Nej, jag vet inte varför ett fusk upptäcktes. Jag gillar inte att spekulera, men jag har sett andra nämna att bannen kan vara relaterat till den nya Akros-uppdateringen, som inkluderar kompatibilitet med Memory Integrity. Jag var redan tvungen att aktivera den här inställningen för FACEIT AC, och Akros-uppdateringen gjorde det helt enkelt möjligt att aktivera Memory Integrity samtidigt som man hade Akros på datorn, vilket tidigare inte var möjligt. Dessutom var det valfritt att aktivera Memory Integrity; det gjorde bara programvaran kompatibel. Om jag hade använt ett fusk i matcher som de upptäckte skulle det därför inte vara på grund av den här uppdateringen. Jag har blivit friad från att ha använt några fusk tidigare."

Akros säger också för HLTV att joel är permanent avstängd men joel säger att han hoppas på att kunna lösa frågan:

"Jag hoppas kunna lösa den här frågan eftersom jag aldrig har fuskat i en match, trots vad vissa människor hävdar. Jag älskar fortfarande att spela spelet, och jag hoppas att det är vad jag kan fortsätta att göra på något sätt."

Läs även

#1(Med 7 svar)
7 augusti 2024 kl 23:42
Darcuz
Ingen rök utan eld... Men men ska bli intressant att se fortsättningen på detta.
#3(Med 5 svar)
7 augusti 2024 kl 23:52
Gopher666
Det blir ingen fortsättning. Han fuskade och är avstängd. Han är slut som cs spelare.
#5(Med 1 svar)
8 augusti 2024 kl 00:05
Aebexz
Det borde varit fallet efter hans galaxy racers kontrovers för 3 år sen… Det borde även varit fallet efter Godsent med för den delen…
#7(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 06:05
CelahiR
Men det gälde väl också matchfixing och scams, inte regelrätt fusk.
#6(Med 1 svar)
8 augusti 2024 kl 00:09
quacke
Tror inte Faceit kommer våga lita på Akros avstängning utan kommer vänta på att deras egen AC blir triggad. Så han kommer säkert kunna fortsätta spela kval och så vidare med random mixlag.

Men, i och med att Akros-avstängningen är helt och hållet permanent så borde det vara slutet för honom på högre nivå. Få seriösa lag skulle chansa på honom, speciellt när man vet att han bara kommer kunna spela ungefär hälften av alla matcher man har.

Tack gode gud.
#8(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 06:05
CelahiR
Du har helt rätt
#10(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 08:55
Darcuz
Jo någon fortsättning blir det alltid. Akros är ju inte valve tex
#9(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 06:06
CelahiR
Jagvspg en demo med honom och håller med om att han spelar riktigt sus, till och med jag som inte är ett proffs men som har en ganska god förståelse kring spelet tyckte det såg jättekonstigt ut.
#2(Med 0 svar)
7 augusti 2024 kl 23:47
quix
^^
#4(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 00:01
krulletmeister
:)
#11(Med 0 svar)
8 augusti 2024 kl 12:21
Flaccid
Joels svar är ju så jävla svagt så det nästan hade varit bättre att inte säga någonting. Hur kan man vara så dum att man ens har ett fusk på datorn, som dessutom är igång, om man inte tänkt använda det?
Du måste vara inloggad för att kommentera.