Vilken match...

NIP åker ur BLAST Fall Showdown efter rysare mot Amkal med coach

Matchen blir alltför jämn mot Amkal som spelade med sin tränare.

NIP började idag sin resa i BLAST Fall Showdown. Motståndet i första omgången var ryska Amkal som nyligen bänkat Daniil "Sdaim" Tupov och därför spelade med sin tränare, Svyatoslav "svyat" Dovbakh.

Amkal fick välja första kartan och vi landade på Inferno. Direkt är ryssarna på hugget och vinner sin T-sida med 10-2. Andra halvlek blir också kort då kartan slutar 3-13 och det såg blekt ut för svenskarna.

På Ancient såg det ungefär likadant ut – fast tvärtom. NIP öppnar starkast på T-sidan och vinner första halvlek med 10-2. Fredrik "REZ" Sterner gör en stor match och stänger sedan kartan 13-3. Vertigo skulle få avgöra matchen.

Med jämna rundor fram och tillbaks vinner NIP till slut första halvlek med 7-5. Svenskarna är också först upp på matchpoäng med 12-10 men ett antal misslyckade clutchförsök av Artem "r1nkle" Moroz innebär att matchen går till förlängningen.

Här faller allting isär. Tre raka rundor på CT-sidan sätter Amkal i ett utmärkt läge att stänga matchen. I första rundan på defensiven försätts REZ i 1v3-läge, men håller matchen vid liv med en snygg clutch. En 1v1-vinst från r1nkle innebär att matchen går till 30 rundor. Mirakulöst håller NIP det vid liv till en andra förlängning med 15-15.

REZ håller matchen vid liv med en 1v3-clutch.

NIP börjar starkt i denna andra förlängning. Med ledning 17-16 går man över på T-sidan med ett bra läge att stänga matchen. Dock tar Amkal tre raka rundor för att stänga kartan 17-19 och matchen 2-1.

I och med det är NIP ute ur BLAST Showdown och därför inte har några fler chanser att ta sig till BLAST Fall Final. Det är en blek förlust för NIP – Amkal hade tidigare förlorat nio raka matcher, bland annat mot akademilaget Young Ninjas, samt spelade med sin coach som sist aktivt spelade i maj 2022.