ENCE bänkar kuben

Polska tränaren bänkas bara en dag efter att svenskarna besegrar hans lag.

Igår besegrades ENCE av Young Ninjas i kvalet till Thunderpick World Championship. Bara en dag efter matchen meddelar ENCE att man bänkar lagets tränare, Jakub "kuben" Gurczyński. Man söker också efter en ny coach.

Anledningen är att man har olika synsätt på hur man spelar Counter-Strike. "kuben har en tydlig vision för hur han vill att man spelar och tyvärr kunde vi inte förena den med vår egen," säger Niklas "Willkey" Ojalainen, manager för ENCE. "Det leder oss såklart till att leta i en ny riktning, för att hitta någon som ser spelet på ett liknande sätt som våra spelare som spelar det."

"Jag vill personligen tacka kuben för hans tid med oss och hoppas verkligen att han hittar laget där hans vision kan göra underverk."

kuben är mest känd som medlem av "the Golden Five" – det polska laget som under en period var världens bästa 1.6-lag. Tillsammans med lagkamraterna Filip "NEO" Kubski, Wiktor "TaZ" Wojtas och Mariusz "Loord" Cybulski vann han hela sex Majors i 1.6 – fler än någon annan.

Under fjolåret var han tränare för Tim "nawwk" Jonasson i Apeks. Efter att ha gjort flytten till ENCE hjälpte han bland annat laget till en slutspelsplats på hemmaplan i IEM Katowice. Efter det har prestationerna sviktat, då man missade RMR-turneringen efter att ha åkt ur det stängda kvalet med 1-3 i matcher.

Läs även

#1(Med 0 svar)
31 augusti 2024 kl 20:31
Darcuz
Ence har inte haft dom resultaten så inte förvånad :/
#2(Med 0 svar)
31 augusti 2024 kl 21:45
CelahiR
Förståeligt, antar jag
Du måste vara inloggad för att kommentera.