Vi hade kunnat se Brollan i orange-svart en gång till

Brollan kunde ha spelat i Fnatic förra året: "Kändes som att det fortfarande var mitt hem"

Brollan berättar om sin karriär i en lång intervju med Thorin.

Ludvig "Brollan" Brolin gästade i veckan Duncan "Thorin" Shields YouTube-kanal i en tvådelad intervju om hans karriär. I det senaste avsnittet pratar han bland annat om beslutet att lämna Fnatic för NIP under 2022 och citatet om att vilja prata svenska istället för engelska.

"Helt ärligt, det handlade aldrig om att vilja prata svenska. Jag ville ha en bra ursäkt att lämna laget under den perioden. När jag gick med i NIP var det väldigt tufft för mig för jag gillade verkligen Fnatic som lag. Jag älskade organisationen och älskar den än idag, men det var en väldigt tuff sak att göra.

Jag var glad över att gå med i NIP för det var en ny grej för mig, men det var samtidigt sorgligt för jag kände att jag gjorde Samuelsson och cArn väldigt ledsna. De stöttade mig mycket! Speciellt Samuelsson, han är som en storebror för mig. Med KRIMZ också, jag var tvungen att säga hejdå och gjorde det inte på ett bra sätt."

Efter att ha bänkats i NIP florerade rykten kring Brollans framtid. Dels fanns planer på att bygga en svensk femma med Hampus "hampus" Poser, men Brollan berättar också att han hade kontakt med Fnatic.

"Vi ville skapa ett nytt svenskt lag med mig och hampus eftersom vi bänkades ungefär samtidigt. Det gick lite rykten kring det som vi kan bekräfta nu. Jag pratade också med Fnatic, för jag saknade verkligen dem.

Det kändes som att det fortfarande var mitt hem, KRIMZ och Samuelsson var fortfarande där, keita också. Så det kändes som att det hade passat mig bra, men jag ville nog hellre ha något bättre, på något sätt. Jag visste att jag fortfarande var en sjukt bra spelare."

I intervjun berättar Brollan också om problemen med NIP-laget, bland annat när Patrick "es3tag" Hansen spelade som lagets AWP:are.

"Han gjorde det enkelt för mig själv, för han stöttade mig med granater hela tiden, för han var bara en 'support AWP:are' som inte ville ha friheten att skina. När jag gick med i NIP hade han inte den bästa svenskan, men han kunde absolut förstå det bra nog, språket var inget problem.

Jag tycker det var en "clown-fiesta" överlag, med rollerna... det var inte bra för laget att ha es3tag som AWP:are."

Brollan berättar också om hans nya lag i MOUZ och de fram- och motgångar som laget haft under året, samt hur framtiden för laget ser ut. Hela intervjun går att lyssna på här.

Läs även

#1(Med 0 svar)
14 september 2024 kl 21:13
Darcuz
En svensk core i fnatic hade varit guld
Du måste vara inloggad för att kommentera.