Klart: cadiaN får spela Blast Premier Fall Finals

Nu står det klart att den danska spelaren får spela imorgon.

Efter flera dagar av diskussioner och protester så står det nu klart att Casper "cadiaN" Møller får delta i Blast Premier Fall Finals. Detta meddelar nu Blast i ett längre inlägg på X. De kommer dock få ett straff på 25% av sina prispengar samt ett seedningsstraff.

Sju kaptener skickade tidigare under ett öppet brev där de bland annat nämnde att lag som har spelare med visumproblem inte fått ta in en sista minuten-avbytare. Blast skriver på X att de menar att detta är lagens egna ansvar: "Enligt vår regelbok är visum vanligtvis lagens ansvar och anses inte vara giltiga skäl för nödavbytare i de allra flesta fall."

Blast säger att de inte fått någon anledning att tro att Astralis skulle ha farit med osanning. Detta trots att Alexander "br0" Bros agent skrivit på X att spelaren ska vara frisk.

Fakta

Översatt version av Blasts uttalande

Angående det nödbyte som Astralis använde i Fall Finals:

Blasts policy har alltid tillåtit sådana byten av hälsoskäl som ligger utanför ett lags kontroll när ingen annan berättigad spelare har registrerats.

Från och med 2024 Fall Final binder BLAST: s regelbok inte ett lag när det gäller vem de utser som sin nödsubstitut. Från och med 2025 kommer vi att se till att vår regelbok är mer anpassad till Majors och att parametrarna för nödavbytare klargörs bättre.

Enligt vår regelbok leder all användning av en nödavbytare till ett avdrag på 25% av prispengarna och en seedingstraff. Detta kommer att vara fallet för 2024 Fall Final.

Tidigare har vi nekat nödersättningar när grundorsaken är visumproblem. Enligt vår regelbok är visum vanligtvis lagens ansvar och anses inte vara giltiga skäl för akuta ersättare i de allra flesta fall.

När det gäller spelarnas hälsa tar vi lagens uttalanden för vad de är. Som en allmän regel gäller att om dessa uttalanden senare skulle visa sig vara falska förbehåller vi oss rätten att införa stränga sanktioner såsom att neka kvalificering till världsfinalen och/eller ytterligare prispottstraff.

I det här fallet med 2024 Fall Final har vi inte fått någon anledning att ifrågasätta Astralis ursprungliga uttalande till oss och beslutet att tillåta dem att använda en akut ersättare står fast.

Läs även

#1(Med 0 svar)
24 september 2024 kl 20:47
Darcuz
Knepig situation..
#2(Med 2 svar)
25 september 2024 kl 10:39
CelahiR
Nice med översättningen!!

Blast är ju en riktig cirkus, inte seriöst någonstans och Astralis har ju sjunkit å det grövsta..
#3(Med 1 svar)
25 september 2024 kl 11:57
matte90
De sjönk för mig efter det med Bubzkji situationen.
#4(Med 0 svar)
25 september 2024 kl 12:10
CelahiR
Ja då med, men ännu mer nu. Känns som att det inte finns någon riktigt botten för dom.
Du måste vara inloggad för att kommentera.