Sju kaptener skickar öppet brev till Blast om Astralis-situationen

Spelaran vill att Astralis ska spela med sin coach.

Under mediadagen för Blast var det endast två IGL:s som deltog. Detta var Casper "cadiaN" Møller från Heroic och Leonid "chopper" Vishnyakov från Team Spirit. De andra kaptenerna sa att de var sjuka som en protest mot att Astralis får spela med deras nya IGL cadiaN. Nu har sju kaptener, där även chopper är med, skickat ett öppet brev till Blast.

I brevet tar kaptenerna upp två tidigare fall där byten i sista sekund nekats, Heroic som fick spela med sin coach under Blast Premier Fall Groups och G2 Esports som fick spela med sin coach under Blast Premier Spring Finals.

De skriver även att integriteten för turneringen skadas om cadiaN tillåts att spela med Astralis. De anser istället att deras coach Casper "ruggah" Due borde spela istället, likt vad som hände med Heroic och G2.

Fakta

Översatt version av brevet

Det finns två saker som vi som IGLs vill ta upp när det gäller Blasts beslut om att tillåta Cadian att spela för Astralis vid Blast Fall Finals.

För det första är integritet av yttersta vikt. Reglerna för rosterlock är etablerade just för detta ändamål. Det har förekommit två separata fall där tränare tvingades spela för sina respektive lag: Heroic vid Blast Fall Groups och G2 vid Blast Spring Finals. Akutbyten har tidigare nekats, och i det här fallet tror vi att om br0 faktiskt är olämplig att spela, måste Astralis tränare Ruggah gå in och spela.

Resultaten vid Blast Fall Finals har en betydande inverkan på RMR-rankingen, liksom en betydande inverkan på de lag som för närvarande kämpar för avgörande poäng för att kvalificera sig till Blast World Finals.

Den andra aspekten som vi vill ta upp är vår bestämda inställning mot utnyttjandet av psykisk eller fysisk ohälsa som ett sätt att motivera att en nödfallsersättare tillåts. Vi anser att sådana frågor aldrig bör tas lättvindigt. Om en spelare skulle råka ut för en nödsituation i framtiden är det viktigt att vi respekterar deras integritet och önskar dem ett snabbt tillfrisknande.

Vi begär inga bevis för br0:s situation och vi önskar honom lycka till och respekterar honom, om en nödsituation verkligen är fallet. Som tidigare nämnts är regler regler, och enligt tidigare exempel från Blast som anger att om inga ersättare läggs till före evenemanget, skulle tränaren vara den primära ersättaren.

Med tanke på omständigheterna anser vi att Ruggah bör fungera som ersättare och tillåtas spela, om han är vid god hälsa och lämplig att göra det.

Slutligen, om Astralis skulle få ett straff eller en sanktion, förespråkar vi att alla böter som åläggs ska gå till en välgörenhetsdonation för mental hälsa.

Med vänliga hälsningar,
karrigan, apex, snappi, aleksib, twistzz, snax, chopper

Läs även

#1(Med 0 svar)
24 september 2024 kl 18:43
koaaN
Rätt ska vara rätt, ska vara lika för alla
#2(Med 0 svar)
24 september 2024 kl 20:49
Darcuz
Bra skrivet av kaptenerna. Det måste va rättvist, även i detta fall.
Du måste vara inloggad för att kommentera.