znajder (högst upp till höger) under Majorvinsten med Fnatic

Svenska legendaren öppnar upp – självmordsförsök, bilolycka och framtidsplanerna

Den svenska legendaren pratar nu om sin karriär.

Andreas "znajder" Lindberg är en legendar inom Counter-Strike. Den svenska spelaren var med när laget SY_b vann mot Ninjas In Pyjamas, det första laget att någonsin vinna mot NIP online. Men han slutade inte där. Mot just Ninjas In Pyjamas så kunde han, tillsammans med Fnatic, vinna den första Majorn i CS:GO, Dreamhack Winter 2013.

I en stor intervju med HLTV berättar nu znajder om sin karriär och vi rekommenderar alla att läsa den. Vi kan där läsa att znajder under 2017 försökte ta sitt eget liv, något som hans flickvän lyckligtvis kunde förhindra: "Man kan bara hantera så mycket. Man kan försöka skjuta undan saker och tänka: 'Det var otur, nu fortsätter vi', men när det händer om och om igen, blir det svårare", säger znajder.

Bara några månader senare så var den svenska legendaren med i en bilolycka. Han svängde av en bro och störtade ner mot vattnet under. Stenar under ytan krossade en av rutorna i bilen så att znajder kunde komma ut relativt oskadad. Trots detta spelade han ett viktigt kval bara två dagar senare, fortfarande i chock.

Dessa två händelser och esportindustrins likgiltighet till ledde till att han så småningom lämnade branschen. Efter tider i olika svenska projekt fram till 2017 så gick han internationellt. Han lämnade officiellt Counter-Strike 2021 även om han för sig själv säger att han slutade redan 2019.

Nu för tiden är znajder lärare. Redan under 2019 startade han som esportlärare och har efter detta tagit på sig fler kurser som engelska, idrott och webbutveckling. Han säger att han fortfarande uppskattar att coacha men mer som ett sidoprojekt och att hans framtida planer inom IT.

En retur till Counter-Strike-scenen är inte något som kommer hända för znajder men han håller sig fortfarande uppdaterad. Han skickar speciella hyllningar till två svenska spelare. Först ut är maxster: "Han kommer att bli Sveriges nästa talang," säger znajder och fortsätter: "Men om han faller ihop är han borta, precis som många andra spelare. Som jag, till exempel."

Han lyfter vikten i att hitta den rätta mentaliteten och självförtroendet. Samma säger han även om en av hans gamla elever, Max "⁠kronkzz⁠" Gustafsson som han hyllar för hans mekaniska skill och hans starka förmågor som lagspelare. kronkzz tackade znajder på X och sa att det är den som hjälpt honom främst under alla år.

znajder avslutar intervjun med att berätta om hur unik plats vi har i esportvärlden: "Det finns så många människor som är utanför i den verkliga världen som hittar en plats i något av esportspelen”, säger han. ”Försök att vara snäll, för du kan vara anledningen till att den personen fortsätter att må skit, eller så kan du bara lyfta upp dem. Ingen är perfekt, men så länge du försöker kommer det att bli bättre än det är nu.”

Läs även

#1(Med 0 svar)
2 oktober 2024 kl 12:55
CelahiR
Otroligt värdefullt att läsa!
#2(Med 0 svar)
2 oktober 2024 kl 14:20
PrinsessanQ
Emilia Hult gillar att förstöra e-sportstjärnor!
Om hon vill kan hon få förstöra mig. ;$
#3(Med 0 svar)
2 oktober 2024 kl 15:50
L4rZ
Riktigt bra intervju och mycket intressant att lära sig mer om znajder och hans cs karriär.
#4(Med 0 svar)
4 oktober 2024 kl 21:53
Darcuz
Legendaren <3
Du måste vara inloggad för att kommentera.