Panelen: LAN är tillbaks i Jönköping!

Kan Glitched nå samma höjder som DreamHack?

Ännu en händelserik vecka är till ända och återigen finns mycket att tänka över. Som sedvanligt ger Dust2 Sveriges sina åsikter om veckans nyheter och händelser.

Sillsäsongen verkar ha sträckt sig långt in i hösten då vi i veckan såg Metizport byta ut Sapec för en ny IGL i SHiNE. Varför har man valt att göra så?

quacke – Jag tror man aldrig riktigt varit nöjd med det taktiska i laget. Jackinhos kommentarer från igår indikerar ju att det var vissa problem redan under ztr:s tid. Alla tre IGL:er som laget haft har säkert gjort sitt absolut bästa, men det känns nog bra att få in en IGL som SHiNE i laget.

L4rZ – Tror att det kan handla om att man inte fick ut de resultat man hade hoppats på med Sapec och Plopski kanske inte kände sig helt bekväm med att vara IGL. Jag tror därför att de plockade in SHiNE med lite rutin som IGL för att höja reslutaten och låta Plopski fokusera på att panga hårt på servern.

sigglor – Man har väl inte varit helt nöjd med resultaten, och Sapec verkar trots hårt arbete inte riktigt kunnat matcha förväntningarna. Hoppas att de kan jobba med denna femma nu och bygga upp ett stabilt lag, det blir för rörigt annars!

Vi såg också LAN-scenen komma tillbaks till Jönköping, då ett antal DreamHack-veteraner tar upp stafettpinnen med "Glitched". Kommer de kunna fylla D-hallen ännu en gång i sommar?

quacke – Om man säger såhär – DreamHack stängde ner av en anledning. Jag vet inte vad den anledningen är, men kanske det helt enkelt inte är menat att vara ett LAN i Jönköping? Med det sagt tror jag folket som står bakom initiativet har exakt vad som krävs och vet förhoppningsvis exakt vad som ska göras. Ska bli riktigt kul att se hur det utvecklas och åka på LAN igen!

L4rZ – Kan bli svårt att fylla D-hallen igen då tiden har ändrats sedan DreamHack var som störst och det är betydligt svårare att få LAN att gå runt. Dock så hoppas jag det är möjligt, det vore väldigt kul. Riktigt kul initiativ och ser fram emot att se var det leder!

sigglor – Kul initiaiv och de är ju rätt gäng för jobbet. Jag tror att folk fortsatt är sugna på att dra till Jönköping och Elmia för att spela och ha kul, så jag hoppas att de lyckas bra med detta, även om det inte blir fullt tryck första året!

Den första större uppdateringen av spelet på länge släpptes i veckan. Vad tycker du har varit den bästa förändringen?

quacke – Blandat. Jag är en av de (få?) som verkligen gillade den mer handlingsinriktade stilen på operations som CS:GO hade tidigare, så det är synd att vi inte verkar få det mer. Däremot gillar jag också nya Armory-systemet och hoppas vi får behålla det med kontinuerliga uppdateringar framöver.

Det sämsta dock – jag får typ 70 FPS nu. Valve, please fix.

L4rZ – Har spelat lite och känns som gameplayet känns mer smooth, bra förändringar när det gäller spelarmodellernas animationer också. Gillar även Armory-systemet men tråkigt att det inte går att kombinera med Faceit. Då Competitive och Premier känns inte lika givande som Faceit och antifusket är sämre i de inbyggda systemen.

sigglor – Inte en dag försent! Jag gillar förutom gameplay-förändringarna de nya skinsen, och att man behöver köra en del för att tjäna ihop till dem (förutsatt att man har ett battle-pass som kostar en slant). Jag är däremot skeptisk till "nyckelringarna", jag hade hellre sett skins till granater, om de nu bums ville göra något nytt.

Läsarfrågan: Kommer du besöka Glitched i Jönköping när det drar igång?

Att G2 skulle vinna BLAST Fall Finals verkar ha varit en överraskning för flera av er – bara 34,1% av er trodde att G2 skulle vinna. I veckans omröstning – kommer ni åka på Glitched när det drar igång i Jönköping?

Läs även

#1(Med 1 svar)
5 oktober 2024 kl 17:26
quacke
För den som undrar är hallonkraem ledig idag!
#2(Med 0 svar)
5 oktober 2024 kl 17:53
CelahiR
Ja det märks, inte många stavfel *kappa*

Jag tror inte konventionellt LAN är lockande längre. Det är SJUKT kul att lana, men enligt mig är det inte värt att konka hela min setup med trött/medioker dator till en plats för ett LAN på tre dagar. Om det finns high-end datorer på plats tror jag det kan locka fler :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.