Panelen: Vad håller BLAST på med?

Astralis, Elitserien och nawwk är veckans punkter som panelen ska tackla.

Veckan började med ytterligare komplikationer kring den överraskande värvningen av Casper "cadiaN" Møller till Astralis. Senare fick vi också se spännande lånetransfers för Tim "nawwk" Jonasson till Fnatic och inte minst gårdagens överraskning då Oleksandr "s1mple" Kostyliev annonserades som Falcons-spelare.

Dust2 Sveriges redaktion diskuterar BLAST:s agerande i frågan kring Astralis, vilka lag vi vill se i Elitserieslutspel, samt hur nawwk kan komma att påverka Fnatic. Glöm inte att tycka till i vår omröstning på X som du hittar längst ner i artikeln.

"BLASTralis" har skandalen kallats och behöver knappast förklaras vidare. Varför har BLAST valt att göra som man gjort med Astralis och cadiaN?

hallonkraem – Som Astralis varit tydliga om så får de inte enlig dansk lag prata om individuella anställda om de frågorna så det är korrekt från start av BLAST att låta cadiaN spela. MEN när agenten sen går ut och säger att han inte är sjuk så blir det andra bullar.

När allt kom fram så borde beslutet ändrats och ruggah borde spelats istället. Men samtidigt, Astralis med nya femma i Köpenhamn? Det är klart de gör vad de gör.

quacke – Många har pratat om delat ägarskap, men tror inte på det. Astralis förlorade prispengar på att deras utbyte tilläts.

Det är en dansk arrangör som håller turnering i Köpenhamn där det mest populära danska laget som precis har gjort en spännande transfer. Om Astralis inte fick debutera med cadiaN i huvudstaden... hur många fans hade suttit kvar i arenan om ruggah spelar?

L4rZ – Svår fråga, antar att Astralis lagt press på Blast på något sätt eller liknande. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad det kan bero på. Allt är galet rörigt och svårt att skapa sig en upplevelse av händelsen.

sigglor – Jag tror att Astralis legat på BLAST om att få igenom bytet inför turneringen. Sen har nog båda parterna sett positiva ekonomiska möjligheter med detta, BLAST som med denna typ av ”buzz” får mer engagemang kring turneringen som dessutom hålls i Köpenhamn, och Astralis som desperat kanske trott att detta byte kunde ta dem längre i turneringen. Så blev det ju inte.

En något oförväntad transfer gick också igenom i veckan – nawwk har äntligen landat i Fnatic. Hur mycket förbättrar det laget?

hallonkraem – Jag tror det är en uppgradering för Fnatic. I Bleed var inte nawwk det bästa han kunde vara men jag tror det mer beror på stämningen i det laget. Med ett lag som är lite mer igång så tror jag han kan komma tillbaka dit han ska vara, en toppspelare i ett topplag.

quacke – MATYS är deras utvecklingsspelare och kommer fortsätta få full fokus av laget och när det kommer till tunga stjärnspelare har laget redan blameF. Till skillnad från ett yngre "stjärnskott" kommer nawwk kunna lägga rutinerade kills med AWP – exakt vad som saknades med afro. Kanske också det bästa laget nawwk någonsin spelat med, på pappret?

L4rZ – Det är en positiv förändring och kan ge nawwk lite mer stabilitet. Känns som det har varit rörigt i Bleed med många spelarbyten, tror även detta kan höja nivån på Fnatic och kul att se fler svenska spelare där.

sigglor – Det har ju varit väldigt rörigt i Bleed på senaste med förändringar hit och dit. Att det blir Fnatic som nawwk går till var dock mer oväntat. Jag tycker att det är superkul att Fnatic stärks av en svensk AWP:er, och jag hoppas att nawwk kan nå sin fulla potential där. Med denna transfer är ju också laget nu majoriteten skandinaviskt!

Elitseriens sista matcher i Upper Swiss avgörs i veckan och samtliga storfavoriter är redan vidare. Vilka vill ni se vidare i slutspel på Dreamhack?

hallonkraem – Jag vill se de bästa lagen, Johnny Speeds, Alliance, Lilmix, Godsent. Det är de fyra lagen som ska ta sig dit. Men jag tror att flera lag kan överraska, Kappa Bars femma i år är jävligt läskig.

quacke – Northern Lights hade varit riktigt roligt, satsar på yngre spelare vilket alltid är spännande. Men jag tror både Privateshow och Showmakerz hade varit kul att se på LAN – två starka organisationslösa lag som hållit på ett bra tag nu som gärna hade fått komma loss lite!

L4rZ – Jag vill se Johnny Speeds, Alliance, Lilmix och Godsent. Både då jag tror kvaliten på lagen är högst och att det är 4 lag som har sina egna supportrar och tror att stämningen på plats blir bättre om dessa lagen dyker upp. Men ser även gärna Kappa Bar och Lemondogs annars.

sigglor – Precis, inga större skrällar hittills utan favoriterna är redan klara för slutspel. Jag tror och hoppas att Lemondogs tar sin tredje vinst och ansluter till finrummet!

Läsarfrågan: Vem vinner BLAST Fall Finals 2024?

Förra veckan röstade 64% av er läsare rätt då ni förutsåg att NAVI skulle vinna ESL Pro League. Kommer NAVI kunna ta två bucklor på två veckor?

Lämna ditt svar i vår omröstning på X!

Läs även

#1(Med 3 svar)
28 september 2024 kl 16:55
CelahiR
Älskar dessa!
#2(Med 2 svar)
28 september 2024 kl 17:24
quacke
Det värmer! Älskar att skriva dem. Kul att tycka till lite. Älskar också att höra era tankar!
#3(Med 1 svar)
28 september 2024 kl 20:42
CelahiR
Det blir ju väldigt intressant särskilt som ni i panelen är insatta och har lite extra kännedom om mycket i scenen. Det är inte som experterna i chatten som gnäller om "- den och + den för denne är alltid lägst i score board" xD
#4(Med 0 svar)
28 september 2024 kl 20:43
quacke
Vi är alla väldigt kunniga skulle jag säga ;)
Du måste vara inloggad för att kommentera.