Panelen: Svenska Cupen, Astralis cadiaN och uteblivna löner

Ytterligare en spännande CS-vecka kommenteras av Dust2 Sveriges redaktion.

I veckan har Astralis plockat upp Casper "cadiaN" Møller som IGL, trots det tidigare bråket med Martin "stavn" Lund och Jakob "jabbi" Nygaard. Dessutom har laglistan för Svenska Cupen färdigställts med flera organisationslösa femmor, samt har det pratats om ej utbetalda löner till flera svenskar som spelade i laget Finest.

För tredje lördagen i rad ger vi på Dust2 Sverige våra tankar om veckans nyheter med några tuffa frågor. Håller ni med? Tyck till i vår omröstning på X, längst ner på sidan!

Veckans stora skräll var att cadiaN gick till Astralis som IGL. Tror ni laget kommer lyckas under hans ledning?

hallonkraem – Det kan ju inte bli sämre? Man får komma ihåg hur bra stavn var med cadiaN. Det är den viktigaste punkten i hela denna frågan. Jag tror de kommer att bli bättre men jag vet inte om de kommer att bli bättre än vad Heroic var tidigare.

quacke – Absolut inte. Jag tror om det hade varit tvärtom – att stavn och jabbi hade sökt sig till ett lag där cadiaN spelade – hade det kunnat vara annorlunda. Men Astralis verkar inte kunna förvalta annat än misslyckande i sina femmor sedan guldfemman lämnade. Kanske man skulle anlitat HooXi istället?

L4rZ – Jag tror det kan funka, är dock lite kritiskt till att cadiaN inte längre ska spela AWP men utöver det är jag positiv till förändringen även om det är något underligt att han återansluter stabbi kombon. Känns dock som Astralis behöver ett bättre ledarskap på servern så är positiv till cadiaN.

sigglor – Jag tror att Astralis har bra chanser att lyckas med cadiaN, men jag tror också att det kan ta lite tid innan vi ser resultat. Det blir också intressant att vilken nivå device kan komma upp till, nu när han inte längre behöver tänka på IGL:andet.

Svenska Cupens kval är färdiga nu och flera spännande femmor har kvalat till turneringens onlinesteg. Kommer någon av dessa skrälla mot Alliance och Lilmix och ta sig till Posthuset?

hallonkraem – Det finns absolut möjlighet för något lag att skrälla. Jag tror att både Kappa Bar och Lemondogs kan vinna mot båda lagen även om Alliance är ett lag som ska gå vidare.

quacke – Man ska inte underskatta den skill som finns på Kappa Bar och att Mann3n gör en liten comeback med Lemondogs är spännande. Kikar dock försiktigt mot Megoshort. TIMhehe, dezt, viz, tvs och Brillo – kvalité på alla fronter skulle jag säga.

L4rZ – Det finns många möjliga upsets då många av dessa mixlag är riktigt bra men tror att Lilmix och Alliance bör ha störst chans att ta sig vidare. Om jag ska välja någon tror jag att Kappa Bar och Lemondogs kan överaska.

sigglor – Egentligen tror jag inte det, men om något lag är det nog Kappa Bar! Med det sagt tror jag fortfarande att vi kommer att få se många spännande matcher!

Ytterligare en löneskandal kom fram i veckan då flera spelare, däribland svenskar, fortfarande ska ha pengar från det nu nedstängda laget Finest. Finns det något vi kan göra för att få slut på dessa fasoner i vår sport?

hallonkraem – Tyvärr kan vi inte det. Det skulle vara betydligt lättare om alla organisationer var svenska och spelarna var fackligt anslutna samt anställda. Men så är inte fallet och det är svårare att få tillbaka sina pengar när du inte kan rättssystemet i ett helt annat land.

quacke – Det är väldigt svårt så som ekosystemet ser ut just nu. Men vi ser ju även uteblivna löner i till och med svenska organisationer, så inte ens det är en trygghet. Vissa oseriösa investerare kan man undvika genom att vara lite om sig och kring sig – att som 5W-spelarna kräva första lönen i förskott, till exempel – men i slutändan har man väldigt lite makt som CS-spelare.

L4rZ – Tror det kan bli svårt då det ofta är organisationer i utlandet som fuskar med dessa grejerna och då är det mycket svårt att ta de till rätten eller liknande. Har faktiskt inget bra svar hur man skulle lösa det.

sigglor – Väldigt tråkigt, och jag har nog ingen lösning heller. Vi kommer nog att fortsätta se såna här fall med ekonomiskt instabila organisationer där lagets överlevnad ofta kan hänga på enstaka sponsorer/partners.

Läsarfrågan: Vem vinner ESL Pro League?

Förra veckan stod Ludvig "Brollan" Brolin mot väggen, men missade slutspel efter förlust mot Complexity. Inga svenskar gick till slutspel och nu står bara fyra lag kvar med chans på vinsten.

Tyck till i omröstningen på X!

Läs även

#1(Med 0 svar)
21 september 2024 kl 19:03
Darcuz
Tror G2 vinner :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.