Finest är fortfarande skyldiga spelare över 700 000 kronor

Flera svenska spelare representerade organisationen.

Under 2022 hade laget Finest en svensk core med Niclas "PlesseN" Plessen, Rasmus "kreaz" Johansson och Simon "twist" Eliasson. Tillsammans lyckades de ta sig till rank 19 på HLTV:s världsranking. Under samma år så la dock organisationen ner efter ekonomiska problem.

Nu, mer än ett år efter organisationen lagt ner, så är de fortfarande skyldiga spelare över 700 000 kronor enligt HLTV. När organisationen la ner så var det bara twist och kreaz som hade fått prispengar från Pinnacle Cup medan de resterande spelarna, PlesseN, Kristjan "⁠shokz⁠" Jakobson och Guy "⁠anarkez⁠" Trachtman samt coachen Jędrzej "⁠Bogdan⁠" Rokita saknar fortfarande 13 000 dollar var.

Det ska även saknas löner både till CS-spelarna men även till Valorant-spelare så som det svenska profilen Malkolm "bonkar" Rench som nu är coach för Oxygen Esports. HLTV har pratat med flera spelare både från CS-laget och Valorant-laget och de flesta har gett upp på att få sina pengar.

"De här killarna har andra företag. De arbetar fortfarande, de gör fortfarande saker och ting och de vill bara glömma det här och försöka tvätta sina händer. Och vi vill inte låta dem komma undan med det", skriver lagets tidigare coach Bogdan.

Läs även

#1(Med 0 svar)
18 september 2024 kl 13:52
CelahiR
Varför anmäler man inte sådant bedrägeri?
#2(Med 0 svar)
19 september 2024 kl 00:22
Darcuz
Så tråkigt att sånt här finns i scenen...
Du måste vara inloggad för att kommentera.