poiii hoppade från Open till ESL Challenger League under 1 år.

ESEA strukturerar om – öppnar ny division

ESEA öppnar en ny öppen division för alla lag som är Faceit level 10.

För ett par veckor sedan presenterade ESEA en ny division inför ESEA säsong 51. Den nya divisionen kommer att heta Open10, divisionen innebär att alla lag som är som är level 10 kommer snabbspåra till den nya divisonen där endast lag som är level 10 spelar.

Detta införs för att ge en mer rättvis upplevelse för spelare under level 10 och att ge spelare av lägre ranker tävlingserfarenhet. I tidigare upplagor av turneringen har alla spelat samma öppna division så till exempel lag som snittat level 7 kunde möta lag som spelar på semi-proffs nivå eller liknande.

Denna nya delning ger alltså lägre rankade spelare en chans att tävla i en liga där lagen håller en jämnare nivå. Det gör även att lagen som redan är level 10 slipper spela mot lag som är under level 10.

Open och Open10 kommer ge olika möjligheter till att avancera i divisionerna. Från Open kan man ny endast kvala direkt till Intermediate medans i Open10 finns möjligheten till att kvala till Intermediate, Main och Advanced.

I Open, Open10 och Intermediate kommer slutspelet delas upp i 3 delar, Slutspel, lägre slutspel och utslagning. Tidigare har turneringen bara bestått av slutspel och utslagning det betyder att fler lag kommer ta sig till slutspelet och ge fler lag erfarenhet av slutspel.

Mer går att läsa här!

Läs även

Du måste vara inloggad för att kommentera.