Maniac gör foruminlägg på HLTV: "Jag hoppas bli en bättre person"

Schweiziska expertkommentatorn berättar om vad han gjort sedan skandalen.

I början av september anklagades expertkommentatorn och tidigare proffsspelaren Mathieu "Maniac" Quiquerez för sexuella trakasserier under en fest som hölls under BLAST Spring Finals. I samband med detta togs han bort från de medverkande i den pågående säsongen av ESL Pro League.

Han gjorde sedan ett sista uttalande den 6:e september då han erkände sitt felaktiga beteende och pekade på bland annat ett alkoholberoende. Nu har han gjort ett nytt uttalande för första gången sedan början av september. Det korta meddelandet skrevs på HLTV:s forum.

Hej allihop, jag uppskattar omtanken. Jag arbetar just nu på mig själv, för att vara ärlig. Jag har påbörjat terapi och hoppas bli en bättre person på andra sidan allt detta. Det är en lång väg och jag behöver både tålamod och beslutsamhet. Jag håller ögonen på spelet eftersom det har varit mitt liv och min passion i decennium. Just nu är det allt jag kan säga till er.

Anklagelserna som riktades mot Maniac av Hannah Marie, Daisy Powers, Jack “Jacky” Peters och Heidi Darragh sammanställdes av Dust2.us den 5:e september. Rapporteringen innehåller också ytterligare källor till Dust2.us som valt att vara anonyma.

Läs även

Du måste vara inloggad för att kommentera.