Jackinho återkommer till CS med Lilmix

Jackinho om Metizports spelarbyten: "Vid det tillfället höll jag med"

Jackinho besökte Luddies stream och hade ett gött snack om Metizport, mental hälsa och framtiden.

Jack "Jackinho" Ström Mattsson lämnade Metizport i slutet av sommaren för att tackla sin egen mentala hälsa och problem med utbrändhet. Bara några månader innan dess hade hans lag, Metizport, besegrat några av världens bästa lag i BLAST Spring Showdown.

Igår besökte 25-åringen Ludwig "Luddie" Halls Twitch-stream för att prata om tiden i Metizport och vikten av mental hälsa när man spelar CS. Han berättar också om vad som ligger framför honom nu och att han vill fortsätta spela CS.

En av de första frågorna som kommer upp angående perioden med Metizport är hur Jackinho ser på när laget bänkade Tim "susp" Ångström och Erik "ztr" Gustafsson.

Jag skulle säga att vi hade jättehög högstanivå med den lineupen, men lägstanivån var inte alls där den borde vara om man kollar på spelarna. Det berodde på strukturen och rollerna. Det var många matcher där vi mötte bättre lag och individerna räddade det. De som kollade mycket under den perioden såg att jag körde med rifle än AWP. Vi kunde inte få till en struktur.

När man spelar i ett lag vill man att samma personer ska hamna i samma positioner och jag skulle säga att när man har så många duktiga spelare så även när man inte nödvändigtvis vill göra det så trampar man varandra på tårna oavsett. Det var väl det som gjorde att det blev byten.

Enligt Jackinho var bytena rätt beslut i stunden, ett tufft beslut för Ahmed "abdi" Abdi och Morten "zEVES" Vollan som andra kanske inte hade vågat ta.

Jag kan hundra procent förstå det. Även om man kanske kan tycka utifrån att Metiz gör snabba byten, men jag som har varit i Metiz kan ju säga att det var en av de bästa om inte den bästa organ jag spelat för. abdi och [zEVES] och alla spelarna lägger ner jättemycket tid och det är inget byte som sker utan att man försöker ta upp problem eller försökt hitta lösningar för att försöka ta sig framåt.

De har verkligen höga ambitioner och då tycker de att man måste ta de svåra besluten som andra kanske inte vågat ta.

I situationen där och då så höll jag med om bytena. Utan att gå in för djupt så är det väldigt mycket som händer på insidan av laget. När man väl lägger ner så mycket timmar som man gör så har man inte så mycket tid att ta en paus och kliva ifrån, få lite nya perspektiv.

Så jag förstår varför bytena skedde och vid det tillfället höll jag med om bytena. I efterhand gick det som det gick, men fortfarande i situationen så gör man ju en utvärdering och tar det beslutet man tror på mest.

Jackinho som också nyligen brottats med utbrändhet ger en del tips till den som vill satsa på CS. Ett sådant tips är vikten av balans i ens liv.

Jag tror att det är en stor balansgång. Det handlar också om vad man ser på sociala medier. Jag är ganska säker på att de allra bästa spelarna i världen har saker som gör att de blir bäst i världen.

Om man tar ZywOo, till exempel. Jag har svårt att se att ZywOo sitter 10-12 timmar framför datorn varje dag. Han har väldigt stor talang, alla har inte lika stor talang, men han måste ändå leva ett liv där han kan få ut det bästa av sig själv och vara sin bästa version.

Om du är en person som presterar bäst när man sitter 10 timmar framför datorn, om det funkar för dig, då är det ingen som kommer säga att det här är rätt eller fel. Men du måste själv hitta vad som funkar för dig.

Till sist berättar Jackinho också om hur hans framtid kommer se ut. Planen är helt klart att spela CS, till en början med Lilmix.

Min framtid kommer se ut som att jag kommer börja lira med Lilmix nu. Jag kan inte riktigt säga vilka som kommer spela där än, men min tanke är att jag ska börja lite lätt med spelet igen. Samlar på mig lite sug för att spela igen, försöka göra det lite annorlunda den här gången och försöka få fram mer av glädjen när man spelar, använda sig av alla lärdomar man fått och sen se vart det leder.

Istället för att vara jättefokuserad på framtiden som man kanske varit förut, vara lite mer i nuet och försöka njuta av att spela och hitta glädjen igen. Att bara njuta av att göra det man gillar.

Hela snacket går att höra här.

Läs även

#1(Med 0 svar)
5 oktober 2024 kl 16:32
CelahiR
Intressant, skönt att höra att han ändå tycks må bra :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.