Uppgifter: Valve kommer att ändra Majors rejält – 32 lag utan RMR

Nu ser det ut att bli stora ändringar till Majors.

Majors i Counter- Strike har sett praktiskt taget likadana ut sedan ELEAGUE Majorn i 2018 med 24 lag. Dessa har spelats i tre stadier, två swiss-gruppspel och ett slutspel. Enligt uppgifter till HLTV så kommer detta nu att ändras.

HLTV rapporterar nu att Valve kommer att expandera från 24 lag till 32 lag. Detta är en ökning på åtta lag. Planen ska vara att spela ytterligare ett swiss-stadie. Detta innebär att fyra extra dagar kommer att behöva spelas i en Major. Detta kommer först att introduceras för Blast.tv Austin Major, nästa års första Major.

Majorn i USA är planerad att hållas 9-22 juni nästa år. Trots att fyra speldagar kommer att behöva läggas till så är det inget inplanerat event som kommer att krocka med Majorn, varken Skyesports Masters och Starladder Starseries Series 19 som båda slutar den 1 juni.

Inga kval?

Samma källor berättar även för HLTV att processen att ta sig till Majors kommera att ändras. Inför den inställda Rio-Majorn 2020 så byttes det från till Minors till RMR-turneringar. Från start var detta flera olika turneringar där man samlade in poäng för att kvala. Efter detta har detta gjorts om till endast en RMR-turnering per region.

HLTV rapporterar nu att RMR-turneringarna kommer att försvinna helt och hållet. Inbjudningar till Majorn är väntade att ske genom Valves egna ranking. Det är i nuläget inte klart om detta blir det enda sättet att sig in till Majorn eller om något typ av kval kommer att arrangeras. Inför årets Major togs de öppna kvalen bort i både Amerika och Europa och istället arrangerades enbart stängda kval.

Läs även

#1(Med 0 svar)
15 oktober 2024 kl 16:29
CelahiR
Kommer fler att få stickers då med? Vore ju en suverän inkomstkälla för alla lag
#2(Med 0 svar)
15 oktober 2024 kl 23:43
Darcuz
Förhoppningsvis får fler sticker money
Du måste vara inloggad för att kommentera.