Mann3n under WePlay Academy League 2021

Mann3n anklagar motståndarna i Svenska Cupen för fusk: "Ett tydligt mönster genom åren"

Den svenska spelare anklagar nu laget som de förlorade mot för fusk.

Under gårdagen spelades den andra öppningsmatchen i grupp B av Svenska Cupen. Där ställdes Lemondogs mot Venom. Lemondogs vann den första kartan, Mirage, med 13-6 men Venom lyckades vända matchen och vinna med 2-1, 13-6 på Anubis och 13-9 på Ancient.

Nu har Lemondogs-spelaren Tim "Mann3n" Isak gått ut på X och anklagat Venom för fusk. Han svarar på ett klipp som Svenska Cupen delade på X där Adam "flaw" Gustafsson gör ett play i A-main på Ancient. Detta är något som Mann3n tycker är väldigt suspekt. Han skriver att denna typen av mix tidigare har matchfixat och fuskat men inte blivit tagna.

"Jag är inte den som fuskanklagar folk utan grunder, men ser man ett tydligt mönster genom åren så vågar jag ta risken och göra det utan att ha grund svart på vitt."

Mann3n säger att han tycker det är tråkigt att folk fortfarande matchfixar och fuskar utan att folk säger något. Han betonar också faktumet att han har slutat spela Counter-Strike på en professionell nivå vilket gör att han nu inte har lika mycket att förlora när han går ut med dessa anklagelser.

Han säger även att detta inte är det enda klippet som han tycker är suspekt. Han menar att det vara flera gånger under matchen som Venom chansade rätt.

"Som sagt, har jag fel så får jag ha det, men det tar inte bort faktum att vissa spelare i den mixen har varit med och matchfixat/fuskat tidigare, inte minst sagt bulgarerna," skriver han på X.

flaw svarar

I ett svar på Mann3ns inlägg på X så säger flaw från Venom att Mann3n skämmer ut sig.

"1. Du skämmer ut dig totalt, ta en förlust som en man du har alltid grinat sönder
2. Timing att folk har gått till vänster finns ALLTID när man spelar på den sidan jag spelar A-main DIREKT Zeak rushar och har kniv uppe fattar jag att att timingen skett.
3. Ett klipp av 60 rundor", skriver flaw på X.

Mann3n svarar på flaw och säger att han hoppas att han har fel och att han skämmer ut sig men vill samtidigt se att spelarna blir bannade på alla plattformar som finns innan motsatsen bevisas.

Dust2.se har kontaktat Fragbite, arrangörerna av Svenska Cupen:

"Vi har så klart nolltolerans mot fusk i våra tävlingar. I Svenska Cupen arbetar vi tillsammans med Faceit som är världens största plattform och har en av marknadens mest sofistikerade anticheat-program. Inga deltagare har flaggats för att ha använt fusk i tävlingen av deras anti-cheat.

Om det skulle vara så att en deltagare misstänker att motståndare använder otillåtna medel av något slag har man möjlighet att anmäla det direkt i plattformen eller till tävlingens admins och vi tar så klart alla anmälningar på största allvar. I årets tävling har vi inte fått in några anmälningar om fusk och vi har därför inga pågående ärenden som vi kan säga något om. Om vi tar emot en anmälan kommer vi att utreda den." Skriver Joakim Jansson, tävlingschef på Svenska Cupen.

Läs även

#1(Med 0 svar)
16 oktober 2024 kl 12:08
CelahiR
Alltid trist när fuskanklagelser sker. Jag hoppas att sanningen kommer ut och att rätt åtgärd genomförs.
#2(Med 0 svar)
17 oktober 2024 kl 08:22
Darcuz
Jätteviktigt att anmälan görs. Arrangörerna kommer ju inte gå och leta på twitter/x efter anklagelser. Rätt ska va rätt. Om dom fuskar så ska som slängas ut direkt med perma ban
Du måste vara inloggad för att kommentera.