Alliance förlänger med CS-laget i ett år

Alliance fortsätter satsa på svensk CS.

Under förra året gick den anrika svenska organisationen Alliance in i Counter-Strike. Detta med ett svenskt lag. Sedan dess har de toppat världsrankingen på plats 48, nu ligger de rankade på plats 98. Deras starkaste prestationer har varit vinster i de två svenska LAN-turneringarna Subway Suberior League Season 2 och Esportal LuckyCasino Cup 2023.

Nu väljer Alliance att förlänga med sitt CS-lag i ett år. Alliance skriver att målet är att bli hemmet för nästa generation av svensk CS-elit men att de förstår att detta tar tid, pengar och tålamod.

"Även om vi fortfarande är en bit ifrån den nivå där vi kan konkurrera på toppnivå, är vi övertygade om att alla på Alliance – både de som arbetar med CS och inom organisationen – tror på vår förmåga att hjälpa till att dela ansvaret och forma framtiden för vad detta legendariska spel betyder för Sverige." Skriver Alliance i ett pressmeddelande.

Sedan Alliance kom in i Counter-Strike har de endast gjort ett spelarbyte. Detta var under sommaren när lagets dåvarande IGL, Robin "robiin" Sjögren blev bänkad. Istället plockade de in Markus "upE" Johansson. IGL-rollen togs över av twist.

"Jag vill tacka Alliance för att de har gett oss möjligheten och trott på oss under det gångna året genom upp- och nedgångar. Det betyder mycket mer än något annat att vår organisation har varit där för oss, inte bara under de goda tiderna när vi presterade, utan ännu mer vid våra svåra stunder när vi kämpade för att hitta oss själva och vårt spel igen. För att återbetala det och fansen som har hejat på oss kommer vi att fortsätta arbeta hårt och vara det laget som ni kan heja på och vara stolta över. Jag är glad att vi kan nå en överenskommelse för att fortsätta i ytterligare ett år. Vi hoppas kunna ta hem prestigefyllda troféer," skriver lagets IGL twist i pressmeddelandet.

Alliance
Sverige Simon "twist" Eliasson
Sverige Niclas "PlesseN" Plessen
Sverige Jonathan "b0denmaster" Bodenmalm
Sverige Markus "upE" Johansson
Sverige Arvid "avid" Åberg

Sverige Simon "Hawk" Vävinggren (tränare)

Sverige Robin "robiin" Sjögren (bänkad)

Läs även

#1(Med 1 svar)
16 oktober 2024 kl 12:33
CelahiR
Fint att alliance tror på långsiktighet ändå :)
#2(Med 0 svar)
16 oktober 2024 kl 13:51
PrinsessanQ
lol...

De behöver göra spelarbyten om de vill ta sig in i tier3. Ambitionerna är riktigt låga och det är synd.
#3(Med 0 svar)
16 oktober 2024 kl 14:01
matte90
Vettifan vad jag tycker om detta.
#4(Med 0 svar)
17 oktober 2024 kl 08:19
Darcuz
Roligt att Alliance fortsätter. Får bara hoppas att det blir mer stabilt och blir bättre resultat.
Du måste vara inloggad för att kommentera.