ohnePixels lag byter spelare inför Majorkvalet – möts av kritik

Många profiler kritiserar bytet.

Laget DRILLAS, som storstreamern ohnePixel står bakom, har gjort ett spelarbyte. Den israeliska spelaren Meytar "AMSALEM" Amsalem har nu fått gå åt sidan och istället kommer Sener "SENER1" Mahmuti in.

SENER1 är känd för sin tid i Bad News Eagles, som senare blev Guild Eagles. Efter kvalifikationen till PGL Major Antwerp under 2022 fick laget en stor fanskara men i Guild lyckades de inte nå samma prestationer. Laget har efter detta splittrats och spelare har gått till organistioner som Into The Breach och BIG.

SENER1 har endast setts spela i olika mixlag och detta blir nu ett kliv uppåt. Men bytet möts av stor kritik. Detta då SENER1 är europé. DRILLAS kvalade in till den asiatiska RMR-turneringen genom det öppna kvalet för Mellanöstern. De kunde delta då de hade två israeliska spelare samt Ali "hAdji" Haïnouss som är fransk-marockansk.

De skrev upp SENER1 som inhoppare för RMR-kvalet och kan därför spela med honom i turneringen. Men faktumet att han är europé kvarstår. Detta innebär att laget nu kommer att ha kärna av tre europeiska spelare.

"Detta skapar i så fall en mycket farlig situation. Avbytare bör inte göra det möjligt för dig att kringgå de regionala kraven", skriver Complexitys manager Graham "messioso" Pitt på X.

messioso lyfter även ett mail från Perfect World, arrangörerna av Majorn, "Ditt lags region tilldelas baserat på Valve Regional Ranking och kan inte ändras vid denna tidpunkt eller framöver för denna Major-cykel", detta kan innebära att DRILLAS byter mot reglerna men Perfect World har inte gått ut med något uttalande kring detta än.

DRILLAS
Volodymyr "⁠Woro2k⁠" Veletniuk
Vladyslav "⁠Kvem⁠" Korol
Ali "⁠hAdji⁠" Haïnouss (Fransk-marockansk)
Tal "⁠meztal⁠" Hahiashvili
Sener "⁠SENER1⁠" Mahmuti

Läs även

#1(Med 0 svar)
17 oktober 2024 kl 12:12
CelahiR
Intressant.
Du måste vara inloggad för att kommentera.