phzy, susp med flera utsatta för DDoS-attacker i ECL-slutspel

Flera spelare, däribland Wildcard-svenskarna, utsattes för DDoS-attacker under slutspelet i ESL Challenger League.

I veckan har slutspelet dragit igång i ESL Challenger League, både i Europa och andra kontinenter. Utöver Sangal som spelade i den europeiska divisionen finns två svenskar i den nordamerikanska ligan – Love "phzy" Smidebrant och Tim "susp" Ångström i Wildcard.

Wildcard, tillsammans med flera andra lag, har dock utsatts för DDoS-attacker under de senaste dagarna. Under natten till torsdag, då Wildcard mötte BOSS i en utslagsmatch, utsattes de två svenskarna samt Aran "Sonic" Groesbeek och Josh "JBa" Barutt för DDoS-attacker vilket orsakade stort lag för spelarna. Trots det vann man matchen.

"Först trodde jag bara att det laggade, men det var märkligt eftersom jag var hos min flickvän som har 1 Gbit/s-uppkoppling med fiber och tänkte 'det kan inte stämma'" sa Sonic till Dust2.us. "Jag misstänkte genast DDoS. Jag nollställde min router för att byta min IP-adress och då slutade det, men då började JBa lagga istället, vilket gjorde det lite mer misstänktsamt."

Fakta

En DDoS-attack (Distributed Denial of Service) är en typ av cyberattack som involverar att ett stort antal datorer samtidigt försöker komma åt en IP-adress. Det gör att nätverket som hör till IP-adressen blir överbelastat och väldigt långsamt. Det kan liknas vid att en stor mängd människor försöker trycka sig genom en dörröppning samtidigt och därför blockerar den.

I nästa match förlorade man mot NRG. Natten därpå mötte Party Astronauts Nouns i en utslagsmatch. Här skedde samma sak, då båda sidor av servern blev utsatta för DDoS-attacker enligt spelarna. Justin "FaNg" Coakley, Gage "Infinite" Green, Bogdan "ogwizard" Savula, Carson "nosraC" O'Reilly och Jeorge "Jeorge" Endicott ska ha varit utsatta.

"ECL-lag blir DDoS:ade, alla lag som har spelat i CCT och är med i TeamSpeak-servern som CCT bad oss gå med", berättade Paytyn "junior" Johnson, som spelar i Nouns, för Dust2.us. Wildcard hade tidigare spelat i CCT:s turneringar och är troligen med i TeamSpeak-servern. Bara nosraC och Jeorge är med i TeamSpeak-servern och de var också de enda Nouns-spelarna som utsattes för attacker under matchen.

Vad motivet skulle vara är oklart, men sannolikt blir spelare DDoS:ade i syfte att få dem att förlora. På så vis kan enskilda individer, som till exempel kan ha bets på matchen, själva påverka sannolikheten att deras bet går igenom.

Läs även

#1(Med 0 svar)
19 oktober 2024 kl 08:05
CelahiR
Jävligt tråkigt, finns inget skydd mot såna attacker?
Du måste vara inloggad för att kommentera.