sjuush är just nu turneringens bästa spelare

Ska hemmahoppet ta hem det? ENCE möter Heroic i Elisa-finalen idag

En finsk spelare på ena sidan, en finsk veteran-coach på andra. Vem tar hem det?

Veckans stora turnering spelas i Esbo, utanför Helsinki i Finland. Idag kommer allting avgöras framför en fullsatt Espoo Metro Arena, då hemmahjältarna i ENCE tar ann Heroic, med finska Eetu "sAw" Saha som tränare. Trots att man bara har en finsk spelare lär ENCE vara publikfavoriten, men Heroic kommer vara favorittippade att vinna bäst-av-femman.

För att ta sig hit besegrade ENCE The MongolZ med 2-1, efter att ha vunnit två kartor med 13-8 med en stapplande förlust 1-13 emellan. Heroic fick en lättare match – 13-5 och 13-8 mot B8 skickade in Damjan "kyxsan" Stoilkovski och kompani rätt in i finalen.

Lagen möttes en gång tidigare i turneringen, då Heroic besegrade ENCE med 13-10 på två kartor. Det var då Rasmus "sjuush" Beck och René "TeSeS" Madsen som stack ut med höga ratings.

Man har anledning att hålla ett öga på samtliga spelare i servern. Heroic har fyra spelare med en genomsnittlig rating över 1.20 på 5 kartor över hela turneringen. ENCE har ingen spelare som når riktigt så högt, men fyra av fem spelare ligger mellan 1.09 och 1.17 i genomsnittlig rating på 8 kartor – inklusive de unga nyförvärven Kacper "xKacpersky" Gabara och Ryan "Neityu" Aubry.

Finalen börjar vid 16:00 och spelas som BO5. Båda lagen permabannar Inferno och sannolikt får ENCE banna första kartan. I den tidigare matchen bannade ENCE Mirage och valde Vertigo, en karta man annars bara spelat en gång de senaste tre månaderna. Om vi får se samma bann den här gången kommer Vertigo, Dust2, Ancient, Nuke och Anubis.

ENCE
16:00
HEROIC
Odds

Läs även

#1(Med 0 svar)
20 oktober 2024 kl 08:59
CelahiR
Go ence!
Du måste vara inloggad för att kommentera.