jenkons NIP är fortsatt starka i ESEA.

Svenska damerna: NIP fortsatt starka – frustration för Nea

Blandade resultat i ESEA-ligan, Play Bay Cup och Super Girl Gamer Pro.

Vi tittar återigen in med våra svenska toppspelare på damsidan. Samtliga fem spelar i ESEA-ligan, och vi har även haft svensk representation i Female Bay Cup på LAN i Hamburg.

NIP Impact

NIP och svenska Jennica "jenkon" Sjögren har fortsatt imponera i ESEA Intermediate. Två matcher har spelats i veckan, 13-6 mot YoD eSports och 8-13 mot Kova Gaming. Detta innebär att laget fortsatt är på en bra position, med fyra vinster och två förluster. Man ligger därför på en delad 39:e-plats. Därmed är laget halvvägs genom säsongen, och bara sju tabellplatser från slutspel. Närmast för jenkon är Vorpal Swords, som är något högre placerade med endast en förlust på sex spelade matcher.

G2 Oya

Våra svenska stjärnspelare Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie i G2 har spelat endast en match i veckan. Det blev en förlust 7-13 mot Dynamo Eclot Thunders, alltså tjeckiska Dynamo Eclot:s akademilag. Ytterligare en match var schemalagd, men motståndarna lämnade walk-over innan matchen började. Förlusten innebär att man hamnar på en delad 101:e-plats, men laget har en färre match spelad än de flesta lag. En vinst mot Into The Milk i veckan kan därför innebära en uppflyttning med många positioner.

GUILD

Det fanns utan tvekan frustration hos GUILD och Linnea "Nea" Claesson på lördagen. Det blev eliminering ur Bay Cup i Hamburg efter förlust i första matchen. Första kartan tog oss till Anubis, där GUILD skulle komma att tappa en ledning med 12-8, för att sedan förlora 16-19 efter två förlängningar. Andra kartan blev Mirage, där GUILD återigen tog en stor ledning sent i matchen, men kom att förlora fem rundor i rad och slutade kartan 11-13. Därmed gick "woofwoof" vidare till semifinal i turneringen. Reprisen av matchen kan ses här.

Tyvärr har det inte sett mycket bättre ut i ESEA Open. GUILD förlorade först 3-13 mot svenskmixen CHILLIDILL, och det blev ytterligare en förlust 9-13 mot Banger Gang. Laget har dock bara spelat tre matcher, delvis på grund av den tidigare resan till Hamburg, och det finns därför stor möjlighet att återhämta sig.

EG Gold

Till sist tar vi oss över Atlanten, och besöker Tilde "7licious" Byström med Evil Geniuses. I helgen spelades Super Girl Gamer Pro 2023, där Evil Geniuses tog sig vidare till slutspel. I första slutspelsrundan mötte man Tsunami Sirens, som även dem deltar i amerikanska divisionen av Impact League, och EG kom att förlora 0-2. Vinst i turneringen gick till FlyQuest RED efter vinst mot Tsunami Sirens i finalen.

Bättre lycka har man haft i ESEA Intermediate, med en vinst mot turtispeek med 13-5. Det blev ytterligare en vinst med 13-9 mot Feels Muted Man, där 7licious var toppspelare med hela 24 kills. Laget ligger därför på en 50:e-plats i ligan, med hälften av säsongen spelad. Det kan komma att bli sista säsongen i ESEA för Evil Geniuses, då organisationen ryktas lämna Counter-Strike efter fyra år i sporten.

Kommande matcher

  • Mån. 13:e nov 20:00: GUILD vs zrrttgaming

  • Tis. 14:e nov 18:00: NIP Impact vs Vorpal Swords

  • Tis. 14:e nov 20:00: G2 Oya vs Into The Milk

  • Ons. 15:e nov 03:00: Evil Geniuses Gold vs GWMS GAMINGCLUB

  • Ons. 15:e nov 20:30: GUILD vs Sera Esportal

  • Ons. 15:e nov 21:00: G2 Oya vs NeedOne Agency

  • Tors. 16:e nov 20:00: NIP Impact vs Pugiles

  • Tors. 16:e nov 20:00: G2 Oya vs NaNi E-Sports

  • Fre. 17:e nov 03:00: Evil Geniuses Gold vs OrionYoungsters

Tack till Ken "m1LK" Lim (Twitter) som driver femalecs.com, som samlar damernas matcher på en plats.

Läs även

#1(Med 0 svar)
12 november 2023 kl 11:00
kREATIV
Ja NIP Impact börjar se starka ut!
Du måste vara inloggad för att kommentera.