Ingen lägger vantarna på nilo i nästa silly season.

Metizport förlänger kontrakt med nilo, adamb, susp, abdi

Fyra av sex lagmedlemmar kommer spela för laget i ett år till.

Metizport höll idag pressmeddelande på sin Twitch-kanal med stora nyheter. Spänningen var stor bland svenska fans och till slut avslöjades – fyra lagmedlemmar förlänger sitt kontrakt med Metizport.

Till att börja förlänger lagets tränare Ahmed "abdi" Abdi med norska organisationen till slutet till 2025. Tillsammans med honom förlänger Linus "nilo" Bergman, Adam "adamb" Ångström och Tim "susp" Ångström. De tre svenska stjärnorna kommer fortsätta spela i grön-svart till sommaren 2025.

Nyheten är stor för flera av spelarna på laget. 19-åringen nilo har fått mycket uppmärksamhet av flera lag under året och fick fem omnämningar som "bold prediction" på HLTV:s Topp 20-lista – bland annat av självaste Mathieu "ZywOo" Herbaut. Samtidigt håller Ninjas in Pyjamas på att bygga om, där nilo, adamb, Erik "ztr" Gustafsson och Jackinho tidigare spelat.

Metizports manager, Morten "zEVES" Vollan, medger i sändningen att flera av spelarna på laget, inte minst nilo, fått konkreta erbjudanden av flera lag. Att de nu väljer att stanna hos Metizport i ytterligare ett år är en signal till många andra lag att de är nöjda hos Metizport och inte vill gå vidare till grönare marker som många säkert trott.

Metizport meddelar också att laget kommer gå över till en heltidssatsning i sommar, då flera av spelarna går ut skolan. Än så länge har man inte lyckats förlänga med ztr och Jack "Jackinho" Ström Mattsson, men att man hoppas göra det snart.

Läs även

#1(Med 1 svar)
3 mars 2024 kl 18:10
CelahiR
Fantastiska nyheter! Men ztr och Jack? :o
#2(Med 0 svar)
3 mars 2024 kl 18:26
CelahiR
Kreative sa i esportstudion chatten att ZTR och Jack's agent/er inte är I tjänst och där med har dom inte förlängt -än
#3(Med 0 svar)
3 mars 2024 kl 18:36
Darcuz
Metizport investerar. Väldigt roligt att spelarna trivs i Metizport!
Du måste vara inloggad för att kommentera.