Högra bilden: ESL

Apeks tidigare manager förklarar varför de sålde nawwk så billigt

Den tidigare managern förklarar nu varför nawwk och jkaem var så billiga.

Apeks har valt att placera hela sin CS-satsning på paus. I samband med detta såldes både Joakim "jkaem" Myrbostad och Tim "nawwk" Jonasson till Bleed. I en podcast avslöjade Aleksandar "kassad" Trifunović hur mycket Bleed betalade för de två spelarna.

Han sa att de betalade 65 000 dollar var för spelarna men att Apeks bad om mer pengar från starten. Nu går Apeks tidigare manager, Kenneth "Kenkenski" Gaupseth Johansen, ut på X för att förtydliga detta.

kassad påstod att de Apeks bad om 1,2 miljoner dollar för Apeks. Kenkenski säger att de helt enkelt sa nej när de fick en förfrågan om att sälja spelaren. Anledningen till detta var att de då skulle förlora platsen i RMR-turneringen för PGL Major Copenhagen. Det var därför priset var så högt.

Han säger också att nawwk hade ett fast pris. Han säger att de under en normal säsong skulle kunna förhandla ner priserna till 250 000 dollar för nawwk och 300 000 dollar för Apeks. Anledningen till att de blev så betydligt mycket billigare nu var Apeks ekonomiska situation.

"Med den senaste tidens utveckling i klubben, och att avsiktligt placera spelartruppen på transferlistan, förändras situationen. Vid den här tiden är målet att sälja spelare och få bort dem från lönelistan. Det handlar inte om att förstå marknaden, det är den olyckliga situationen i Apeks som gör att priset sjunker avsevärt", skriver Kenkenski.

Han avslutar med att säga att paketdealen för de två spelarna var högre än vad kassad påstod.

Läs även

#1(Med 0 svar)
31 maj 2024 kl 09:38
CelahiR
Finns två olika situationer. Första är att du vill få spelaren såld aka skambud pga att pengarna måste in. Andra är att kränga så mycket pengar för en spelare som den möjligen går att få för den aka Blocketpriser. Till och med jag hajar att Nawwk är värd med än 0.5milj kr.
#2(Med 0 svar)
1 juni 2024 kl 21:54
Darcuz
Intressant
Du måste vara inloggad för att kommentera.