Tro det eller ej, men phzy fick inga svenska erbjudanden.

Stor intervju med phzy och susp: "Jag fick inga svenska offers" – del 2

Svenskarna berättar om flytten till Nordamerika med Wildcard.

Efter flytten till nordamerikanska Wildcard pratade svenska Love "phzy" Smidebrant och Tim "susp" Ångström med Ludvig "quacke" Nilsson i en stor intervju i två delar. I den första delen, som publicerades igår, berättade phzy bland annat om vad det betydde att kunna mäta sig med Cloud9 och susp berättade om bänkningen i Metizport.

I den andra delen pratar stjärnorna om varför man valt att flytta till Wildcard istället för ett europeiskt lag, hur de passar in med de amerikanska lagkamraterna och vad de har för förväntningar på laget framöver.

Om jag vänder mig till er båda nu så tror jag många är nyfikna på varför ni valt att gå med i ett amerikanskt lag och inte ett europeiskt, eller svenskt rentav. Vad var det som lockade med ett amerikanskt projekt och just Wildcard?

phzy: Efter tiden i Rare Atom var det ändå många som jag tror fick upp ögonen för mig igen. Det var lite torrt med lagerbjudanden där efter Sangal, men efter Rare Atom så var det ändå lite mer intresse tror jag.

Jag fick höra av Wildcard att de var intresserade av Tim och att de gärna ville ha med mig också och då kände jag att det nästan var självklart att ta det erbjudandet. Att få spela med Tim, vilket är skitkul – jag fick inga erbjudanden av något svenskt lag så då fick jag iallafall med mig en svensk, så det var väldigt kul.

Det är verkligen både ett lag och en organisation som jag verkligen tror på, med stanislaw som IGL med mycket erfarenhet och JBa, typ den största amerikanska talangen just nu. Sonic också, en bra spelare som tagit en liten paus men som också har nästan hela paketet, mycket erfarenhet.

Jag tror det är en självklarhet och att vi lätt kan bli en av regionens bästa lag, om inte det bästa, inom en ganska snar framtid. Skit-excited!

susp: Jag tvekade väldigt starkt innan, med tanke på flytten och allting, att resa till en annan kontinent är ju en jävla resa. När jag fick reda på att de också var intresserade av Love så började jag direkt nappa på det. Då var jag väldigt sugen på det, lättare att släppa allt och flytta iväg när man har en polare med sig, då är det en helt annan upplevelse.

Fanns det andra erbjudanden som lockade er, i eller utanför Europa?

phzy: Jag pratade med många lag som säkert många har sett på Twitter, att det läckts lite. Men inget konkret erbjudande, inget sådär "skriv på här så kör vi."

susp: Jag hade några lag som hörde av sig och var intressanta. Det var så pass nytt, jag började prata med Wildcard väldigt tidigt efter jag blev bänkad. Men jag hade lite lag som visade intresse, men det var bara Wildcard som var mest intressant i mina ögon.

Vad tror ni kommer vara ert största bidrag till laget, ni som kommer från Europa?

susp: Jag tror våran firepower är väldigt stark, vi har en helt annan typ av tänk kring CS ifall vi sätter ihop vårt tänk, vi har också upplevt hur de flesta topplagen spelar.

Nu har vi iförsig väldigt erfarna spelare som mött väldigt många lag, men vi har ju på en daglig basis mött EU-lag och med tanke på att de bara spelat mot NA-lag på det senaste kan vi sätta ihop våra tankesätt och göra det tillsammans.

phzy: Jag tror vi både bidrar med den individuella nivån och höjer laget i den aspekten. Sen så gillar både jag och Tim att vara ganska vokabulära, eller vad man ska säga, när vi spelar. Båda kommer med initiativ och förslag hur vi ska se spelet och hur vi ska spela spelet.

Är det någon match där vi kanske fastnar eller där stanislaw får hjärnsläpp så finns det alltid någon som kanske kan ta över lite, komma med förslag och idéer också. Jag tror det kommer bli bra.

Vi hörde WolfY i en tidigare intervju med oss beskriva Nordamerika som en lättare region och en region med annorlunda mentalitet. Finns det några fördomar eller stereotyper om NA som ni tror ni får uppleva?

phzy: De fördomar som jag kanske har är väl från "Rank-S"-tiden! När m0ETV och jasonR satt och spelade, då kändes det ju inte jätteseriöst kanske. Men jag tror att det har blivit lite mer seriöst sedan dess, mer folk som ändå satsar på att spela och inte bara för "content"-sidan av CS.

susp: Jag känner väl lite samma där, jag har väl inte jättemycket fördomar.

Nu i Amerika, var är ni baserade och hur kommer er vardag se ut?

phzy: Nära Houston är planen att vi ska vara, i Texas. Det är nära en av ägarna, som ska hjälpa oss lite och så. Vi kommer bo tillsammans, pracca, laga mat, käka, gymma – ja, grinda helt enkelt.

Finns det några andra europeiska spelare som gjort flytt över Atlanten som ni ser som inspiration?

phzy: Bra fråga!

Det var inte jag som kom på den, kan jag säga!

phzy: Nä men, jag kan väl kanske ta pyth! Han var väl i Asien också eller? Då har vi båda varit i Asien och Nordamerika, så jag nämner väl honom då.

susp: Ja, det är väl CeRq, han är bulgar, han åkte dit. Tävlat i många turneringar, var jävligt bra i sin prime, så det är väl CeRq isåfall som var där ett bra tag också.

Love, du nämnde innan JBa och stanislaw, era lagkamrater. Har ni haft tid att lära känna era lagkamrater och vad har ni fått för intryck?

phzy: Vi har väl haft lite tid att lära känna dem, iallafall. Det känns som att det klickar bra, både nu när vi praccar men också när man sitter kvar i TS och spelar lite Faceit eller andra spel och så. Det är alltid gött när det klickar!

susp: Det är riktigt sköna dudes, bra mentalitet och grindar på bra, riktigt sköna.

Vad kommer ni sakna mest från hemma i Sverige?

susp: Det blir väl familjen, polarna, flickvännen. Det ligger där borta.

phzy: Det jag kommer sakna mest är ju såklart alla vänner man har här, familj, hundarna och så. Men om man inte ska säga något så obvious så är det väl snuset! Det gick ändå att köpa i Kina, faktiskt, när jag var där. Men jag tror det blir lite svårare i USA, jag tror de bara har tobaksfritt där.

Till sist ser vi också framåt, vi har snart Major-kval att spela och det är praktiskt taget spikat att Wildcard kommer spela det stängda kvalet. Vad har ni för förväntningar på er run till Shanghai?

phzy: Jag känner väl att RMR:en ska vi ta, iallafall. Vi ska komma till RMR:en och hur det går där är svårt att säga nu, med så lite vi har spelat än så länge. Men målet är ju alltid att ta Majorn, men vi får ta det i ett steg i taget också.

Sen, att komma tillbaks till Shanghai och kunna visa boysen i laget Shanghai där jag bodde med Rare Atom kommer vara skitkul, om vi gör det. Så det är en liten extra kaka, en extra motivation!

susp: Mina förväntningar är Majorn. Klart, RMR:en är ju någonting för mig som vi 100% ska klara av, sen Majorn är en förväntning.

Del ett av intervjun går att läsa här.

Läs även

#1(Med 1 svar)
17 juli 2024 kl 18:42
Darcuz
Hoppas få en återkommande intervju efter deras första halvår för att få höra hur det går :D
#3(Med 0 svar)
17 juli 2024 kl 21:58
CelahiR
Bra idé!
#2(Med 0 svar)
17 juli 2024 kl 21:58
CelahiR
Helt sjukt hur inget svenskt lag hörde av sig, jag tänker främst Alliance som hade stora problem. Men sen så finns det kanske inte så många kvar som har rätt nivå 2024? Hoppas dom pangar hårt och kommer tillbaka till ett svenskt superlag :D

bra intervju!!
Du måste vara inloggad för att kommentera.