MAX Skills Tournament är bara en av många turneringar som Johnny Speeds har lyckats kamma hem i år.

Johnny Speeds söker inbjudningar: "Vad är det vi saknar?"

Svenska sensationen bjuder in till öppen diskussion med turneringsarrangörer.

Johnny Speeds har under våren och sommaren svept över den svenska och europeiska scenen som en virvelvind. Med en skyhög winrate och flera turneringsvinster har laget dock haft svårt att röra sig uppåt.

Många har undrat varför dessa starka resultat och flertalet fans som följer laget inte lockar de större turneringarna att bjuda in laget. Frågan verkar inte heller främmande för laget själva – nu går Johnny Speeds ut med en inbjudan till öppen diskussion med turneringsarrangörer. Laget skriver på X:

På HLTV har vi 82% winrate de senaste tre månaderna och grindar konstant fram bra resultat i tier 3/4-turneringar. Vi söker efter att få inbjudningar till större turneringar.

Vi har försökt nå CCT i tre månader, men har inte fått något tydligt svar. Vi är Johnny Speeds. Vi är ett lag, inte en mix, som jobbar hårt varje dag.

Vad är det vi saknar? Vi behöver verkligen hjälp med att lösa detta.

Vänliga hälsningar,
Kajsa & laget, Johnny Speeds.

Trots vinsterna i turneringar som United21 och European Pro League, samt flera svenska LAN-turneringar, har laget med William "draken" Sundin i spetsen inte lyckats ta sig uppåt i tävlingsskikten. Detta till trots har laget nyligen seglat upp på en fantastisk 18:e-plats i Valve:s ranking, bara två platser från att få en direktinbjudning till RMR-turneringen.

Läs även

#1(Med 4 svar)
17 juli 2024 kl 16:23
vetten
Kan ha helt fel men va inte Spooke involverad i någon matchfixing skandal innan han joina Sprout? Kan vara därför CCT inte väljer att ta med dom
#2(Med 3 svar)
17 juli 2024 kl 16:49
quacke
OverDrive har tidigare spridit rykten om att han ska ha radarfuskat, helt utan bevis såklart. Men jag har inga belägg för ifall det påverkat deras inbjudningschanser.

Publicerade tidigare en liknande kommentar i artikeln från i morse, har sedan rättat då jag inte hittat belägg för att det ska påverkat Johnny Speeds. Till synes finns ingen konkret anledning till att JS skulle stå utan inbjudningar.
#3(Med 2 svar)
17 juli 2024 kl 17:27
vetten
#4(Med 1 svar)
17 juli 2024 kl 18:11
quacke
Jodå, men sen har jag inte kunnat hitta någon konkret koppling mellan det och att JS saknar inbjudningar i större turneringar. Kanske är så, men det är isåfall inget som någon har sagt rakt ut.
#6(Med 0 svar)
17 juli 2024 kl 18:39
vetten
CCT har ju historiskt sett bannat många när dom misstänker matchfixing. Godsent fick inte invites efter Joel situationen det vet ja iaf.

Dom kanske gjorde en utredning och såg något dom inte gilla ang Spooke
#5(Med 0 svar)
17 juli 2024 kl 18:34
Darcuz
Hoppas dom får invites till större turneringar!
#7(Med 2 svar)
17 juli 2024 kl 21:50
CelahiR
Kan CCT bara helt sonika skita i att bjuda in lag baserat på deras egna åsikter om att lag KANSKE fuskar och utan att delge anledning?
#8(Med 1 svar)
17 juli 2024 kl 22:49
Axelious
Just nu är det väl helt fritt att välja, men sen om det kan det efter Valves nya regelsystem så tror jag inte det va? Har dock inte läst på..
#9(Med 0 svar)
18 juli 2024 kl 06:25
CelahiR
"If youve got something to say then say it" typ, men samtidigt kan det inte vara så bra för en spelare att bli fuskanklagad av en stor arrangör.
Du måste vara inloggad för att kommentera.