bobeksde lyfte ett tungt lass på sista kartan

Johnny Speeds överlever i Majorkvalet!

Med minsta möjliga marginal slår svenskarna ut Zero Tenacity.

De var uträknade efter gårdagen då Johnny Speeds, med förluster mot Cloud9 och Arcred. Med Sebastian "dex" Samuelsson som inhoppare för Hugo "chawzyyy" Günther var det kniven mot strupen då man stod mot Zero Tenacity i en utslagsmatch.

Svenskarna får välja första kartan och det blev Mirage. Det blir en jämn första halvlek, men Jonatan "bobeksde" Persson gör en jätteprestation på T-sidan vilket ger Johnny Speeds ledning 7-5 i halvtid. Vinst i pistolrundan utökade ledningen för svenskarna men Zero Tenacity lyckas vända matchen.

Tre raka rundor sätter Johnny Speeds på två kartbollar, men Zero Tenacity tar kartan till övertid. Här blir det dock kortvarigt då Johnny Speeds stänger fyra raka rundor och tar 1-0 i matchen.

Zero Tenacity valde att fortsätta matchen på Anubis. En dominant start på första halvlek innebär att Balkan-laget tar ledningen 4-8 i halvtid. Tre rundor i början på första halvlek innebär att svenskarna reducerar till 7-8, men Zero Tenacity kvitterar sedan matchen med fem raka rundor på T-sidan.

Inferno blir jämn. 6-6 är ställningen i halvtid efter Zero Tenacity tar fyra sena rundor. Väl över på CT-sidan var det återigen bobeksde som fick skina. Zero Tenacity lyckas ta ledningen med 11-10 innan allting vänder med en 4K från bobeksde på B-siten. Det dödar Zero Tenacitys ekonomi och låter Johnny Speeds stänga matchen 2-1.

Johnny Speeds lever vidare till kvalets tredje dag. Båda matcherna svenskarna kan komma att spela imorgon innebär utgång ur kvalet vid förlust så pressen är därför hög. Första motståndet blir polska Rebels som idag förlorade mot OG.