Turneringsarrangörerna kommenterar anklagelserna: "Inga planer på att arbeta med talangmedlemmen"

Nu svarar de tre största arrangörerna.

Under gårdagen gick flera personer ut och anklagade Mathieu "Maniac" Quiquerez för sexuella trakasserier. Det handlar om flera kvinnor som säger att de blivit trakasserade av CS-profilen under en efterfest efter Blast Premier Spring Finals i London tidigare i år. Du kan läsa mer om anklagelserna i de två artiklar som är länkade här under.

Nu har de tre stora turneringsarrangörerna, ESL, PGL och Blast kommenterat detta. I en kommentar till vår systersajt Dust2.dk så skriver PGL att han inte längre är en del av deras talanggrupp. Blast har nu gjort ett längre inlägg på X där de ger sin syn på händelsen som ska ha ägt rum på en efterfest efter deras evenemang.

"Av sekretesskäl kan vi inte avslöja specifika detaljer, men vi kan bekräfta att detta klagomål omedelbart och formellt undersöktes och resulterade i att klagomålet bekräftades mot talangmedlemmen, som inte är BLAST-anställd. Vi har skriftligen kommunicerat resultatet till den klagande och vi har för närvarande inga planer på att arbeta med talangmedlemmen.

Den här typen av beteende hör inte hemma i någon miljö och alla har rätt att gå på evenemang utan att behöva vara rädda för den typ av beteende som har beskrivits för oss och på sociala medier. Det kommer inte att tolereras." Skriver Blast på X.

Även ESL kommenterade detta redan under gårdagen. De skriver att de är medvetna om anklagelserna mot en person som de har arbetat med. De säger att trots att händelsen inte var kopplat till ett ESL-evenemang så sätter de säkerheten kring fans, spelare och personal högt och gör nu en egen utredning.

Läs även

#1(Med 3 svar)
5 september 2024 kl 16:08
Darcuz
Bra
#2(Med 2 svar)
5 september 2024 kl 16:36
PrinsessanQ
Du tog på mig konstigt igår när vi sågs.
#7(Med 1 svar)
6 september 2024 kl 07:59
Darcuz
Gå och trolla på nån twitch kanal istället. Lite konstigt att detta skulle vara hittepå när dust2.us rapporterar att detta har hänt flera gånger på olika turneringar.
#8(Med 0 svar)
6 september 2024 kl 12:22
PrinsessanQ
Vadå du gjorde ju det? Du borde säga upp dig från ditt jobb nu.
#3(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 20:21
Aceris
Bra, för många som tror att man kan bete sig hur man vill utan att det får konsekvenser.
#4(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 20:37
CelahiR
Bra det
#5(Med 0 svar)
6 september 2024 kl 06:44
Rabarberbusen
Ut med skräpet.
#6(Med 0 svar)
6 september 2024 kl 07:42
pellebre
RIP
Du måste vara inloggad för att kommentera.