Vertigo spelades inte en enda gång under Blast Premier Fall Final

Kartan är just nu den minst populära i scenens toppskikt.

Under förra veckan spelades Blast Premier Fall Final. Där fick vi se G2 Esports gå vinnande efter de slog Natus Vincere med 3-1 i finalen. Fem dagar av Counter-Strike var därmed färdigspelade och i statistiken fick vi se en rejält spännande grej.

Totalt 34 kartor spelades under de fem dagarna. Den populäraste kartan var Dust2 som spelades nio gånger. Den minst populära kartan var Vertigo som inte spelades en enda gång.

Dessa kartor spelades mest under Blast Premier Fall Final:

  1. Dust2 - 9 gånger

  2. Ancient - 6 gånger

  3. Mirage - 6 gånger

  4. Anubis - 5 gånger

  5. Inferno - 5 gånger

  6. Nuke - 3 gånger

Även under ESL Pro League var det Vertigo som var den minst spelade kartan. Där spelades den 18 gånger medan Mirage spelades 19 gånger och Inferno 21 gånger. Där var den populäraste kartan Nuke som spelades hela 39 gånger. Under de första två grupperna spelades Vertigo bara tre gånger.

I maj uppdaterades Vertigo där vi fick se A-sajten öppnas upp rejält. Är detta en anledning till att den spelas så lite? Om vi jämför med ESL Pro League Season 19 som spelades mellan april och maj tidigare i år så var det faktiskt Vertigo som var den mest spelade kartan, 36 matcher spelades. Då var den minst spelade kartan Overpass som kort därefter togs bort ur kartpoolen och blev ersätt av Dust2.

Men varför kartan inte spelades under just Blast Premier Fall Final finns det en lättare anledning till. Hälften av lagen i turneringen, G2, Liquid, Navi och Faze har kartan som sin permabann. Vid fyra av fyra möjliga matcher i grupp A försvann den direkt, samma vid två av fyra matcher i grupp B och sex av sex möjliga matcher i slutspelet.

Läs även

#1(Med 0 svar)
2 oktober 2024 kl 13:17
CelahiR
Hahaha antar att uppdateringen inte var välkommen?
#2(Med 0 svar)
4 oktober 2024 kl 21:52
Darcuz
-vertigo -anubis +cache +train
Du måste vara inloggad för att kommentera.