Eyeballers faller mot Permitta i CCT CE trots superkarta från Sapec

Tung förlust för Eyeballers trots rafflande start.

Det blev en ensidig förlust mot landsmännen i GODSENT i "Älg Classico" tidigare under dagen. Trots detta klev Eyeballers in på servern under torsdagskvällen för att spela mot polska Permitta om en slutspelsplats i CCT Central Europe Series 8. Båda lagen hade vunnit båda sina tidigare matcher i turneringen – Eyeballers med vinster över The Chosen Ones och The Prodigies, Permitta mot SINNERS och ENCE Academy.

Permitta:s val av karta blev Mirage, där Eyeballers väljer att starta på CT-sidan. Matchen började starkt för svenskarna, med fyra snygga headshot från Peppe "Peppzor" Borak i pistolrundan som snabbt konverteras till ledning 2-0. Permitta vänder spelet och tar fem rundor i rad, innan Eyeballers svarar och återtar ledning med 6-5. Permitta kommer att stänga halvleken med 6-6 trots storspel från Anton "Sapec" Palmgren, som avslutade CT-sidan med 18-9 på tavlan. Trots att Permitta plockar andra halvans fyra första rundor kommer Eyeballers tillbaks och kvitterar 11-11. Permitta hinner först till matchpoäng, men Peppzor tar svenskarna till förlängning.

Första förlängingen fortsätter med flera rundor fram och tillbaka, och trots att Permitta hinner först till både 14-13 och matchpoäng kan Eyeballers ta sig vidare till en andra förlängning. Här får svenskarna en klart mycket bekvämare start tack vare åtta kills på tre rundor från Sapec, och man lyckas snabbt hitta sitt första matchpoäng. Eyeballers stänger sedan kartan med 19-16. Sapec sticker ut, med 39-24 och en väldigt stark rating på 1.59.

Andra kartan skulle komma att bli en desto mer ensidig affär. Permittas inhoppare, Kacper "KukuBambo" Szlachta öppnade matchen med en snabb 3K i pistolrundan, vilket var startskottet på en dominant serie rundor från polackerna. KukuBambo fortsatte göra starkt anti-ecospel innan Tomasz "tomiko" Uroda och Martin "maaryy" Nakonieczny höjde nivån och gav Permitta hela 7-0 i ledning. Eyeballers kom att ta tillbaks två rundor, men Permitta vinner första halvlek med 10-2. En aggressiv pistolrunda på CT-sidan ger Eyeballers ett hopp in i andra halvlek och man lyckas hålla matchen vid liv till 5-11, men polska sidan är för mycket för SHiNE och hans mannar, och matchen slutar 13-5.

Permitta fortsätter i samma takt i början av avgörande kartan och kommer att hitta en snabb ledning med 5-0 som Eyeballers tyvärr inte har något svar på. Svenskarna skulle komma att svara med fem rundor i halvtid mot Permittas sju efter ett uppvaknande från Ludvig "HEAP" Alonso. Permitta kommer dock att återta kontrollen på T-sidan och hämtar ohotat hem 11-5, och trots en vågad ninja defuse från HEAP kommer Permitta att gå vidare till slutspel efter vinst 13-6.

En tuff dag för Eyeballers, som får två chanser till på slutspel i CCT Central Europe Series 8.