Båda svenskarna spelar nu i Kina

Svenska stjärnorna om flytten till Kina: "Det är en spännande upplevelse"

Två svenska spelare, Rasmus "kreaz" Johansson och Love "phzy" Smidebrant, har gått till kinesiska lag. Nu berättar de om hur det hände.

I oktober stod det klart att två svenska spelare, kreaz och phzy, valt att gå till kinesiska lag. Detta kom som en chock för många svenska fans. Men hur hände egentligen det här? Vi har pratat med båda stjärnorna för att få veta mer.

Det var en liknande historia för båda stjärnorna. För phzy var det en av spelarna som hörde av sig.

Blev kontaktad av expro, som jag kände lite sedan innan. Han berättade att de skulle bygga ett internationellt projekt och att dom ville ha mig. Sedan gick det från det helt enkelt, skriver Rare Atom-spelaren.

För kreaz var det genom istället genom hans gamla agent.

Det som hände var att Wings Up var i kontakt med min gamla agent och visade intresse för att plocka upp mig. Han skrev till mig och frågade om jag var intresserad och eftersom dom flesta erbjudanden jag hade fått i EU aldrig riktigt gick igenom så valde jag att chansa och hoppa in i Wings Up.

Trots att det är internationella satsningar från båda projekten så har det blivit flytt till Kina.

Jag har flyttat till Kina, till Shanghai. Hela laget bor här i samma hus så det är lite bootcamp-känsla hela tiden vilket är kul. Och det tror jag har hjälpt oss nu i början att bygga lite kemi utanför servern också. Det känns riktigt kul och det är en spännande upplevelse men jag saknar såklart familjen, hundarna och vännerna där hemma, berättar phzy

Flyttade till Kina i slutet av September och planen är att vi ska stanna tills efter Majorn. Det beror såklart även lite på resultat men det är planen. Men det känns bra, jag gillar kulturen här i Kina, riktigt god mat och folk är väldigt vänliga, säger kreaz.

De ger även insikt i hur kulturen skiljer sig. phzy berättar att det är väldigt annorlunda då de bor tillsammans. Samtidigt förklarar phzy att det är stor skillnad när de praccar. Detta på grund av att det inte finns så många lag.

Det finns inte så många lag vi kan spela mot så möter samma lag hela tiden. Blir svårare att träna på set strats då man alltid kommer möta dessa lag i alla kval och turneringar. Man vill inte visa allt man har i pracc utan gömma lite till officials såklart.

kreaz berättar att det är väldigt stor skillnad på hur de ser på CS i Kina. Han säger att de har en annan typ av förståelse med mer fokus på aim. De är dock villiga att lyssna på kreaz.

Vi försöker hitta något mittemellan som känns bra för alla men det är ibland svårt. De försöker ändå lyssna mycket om jag ger feedback och ta till sig, men samtidigt vill jag inte ändra allt för mycket. Jag tycker det är viktigt att alla är bekväma.

När det kommer till målsättning är de två olika spelarna väldigt lika. Det är Majorn i Köpenhamn som står i fokus. Det finns totalt två stycken platser för lag i regionen Asia-pacific så det kommer inte bli lätt för svenskarna.

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 12:06
zoon
Kul som spelare att få vara med som en sådan erfarenhet! Men vi saknar er
#2(Med 1 svar)
4 november 2023 kl 12:21
DaMan
Var det inte snack om att med nya subticksystemet så var ping inte lika viktigt längre? Högst troligt något som jag drömt, men det vore ju fantastiskt för alla lag världen över (?).
#4(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 12:58
Aebexz
Det kanske det var men själv tycker jag ping är viktigare än någonsin från det jag själv upplevt.
#3(Med 1 svar)
4 november 2023 kl 12:57
FEJKI
Hoppas grabbarna vänder hem efter majorn. 🫎
#9(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 12:58
ExZt1nct
Ja men de får gärna ta sig till majorn också
#5(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 13:00
Aebexz
Hoppas det går bra för dem och att de lyckas nå Majorn, ingen lätt uppgift med så få platser. Och att de sen levererar såpass bra att vi kan få tillbaka dem.
#6(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 14:35
alexhehe
Kul att se, hoppas någon av dem lyckas ta sig till Danmark.
#7(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 15:18
Darcuz
Vore roligt att se dem komma tillbaka till Sverige
#8(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 12:44
Emil050
Intressant, lycka till!
Du måste vara inloggad för att kommentera.