Alliance slutspelsklara i YaLLa Compass Fall efter övertidsdrama mot spooke

Det svenska laget är vidare till slutspel.

Idag ställdes Alliance mot Sprout i swiss-gruppspelet av YaLLa Compass Fall. Matchen som startade på Ancient blev en riktig nagelbitare. Svenskarna startade bäst genom att vinna de tre inledande rundorna. Olle "spooke" Grundström och kompani svarade dock det var lika i halvtid.

När Sprout kom över på CT-sidan så tog de kommando och kunde komma upp i en ledning på 11-8. Där vände det igen och Alliance vann fyra raka rundor för att vara först till 12. Det krävdes dock övertid innan svenskarna kunde stänga kartan med 16-12.

Näst på tur var Inferno och den utspelade sig nästan identiskt som Ancient. Alliance startade återigen bäst men Sprout svarade och fick med sig sju rundor till sidbytet. Men Alliance bjöd även dem på ett imponerande försvar och det blev övertid även på denna karta. Denna gången var det istället Sprout som vann fyra raka rundor och tvingade matchen till en tredje karta.

Allt avgjordes på Overpass och nu startade Alliance ännu bättre. De kunde snabbt komma upp i en ledning på 7-1 innan Sprout kom in i matchen. spookes femma kunde rädda upp halvan lite och få med sig fyra rundor till sidbytet. Här fortsatte dock Alliance dominera och stängde kartan med 13-6

Det svenska laget är därmed vidare till slutspel i turneringen. Ytterligare ett svensklag finns kvar i turneringen, Eyeballers. De spelar sin avgörande match imorgon, tid är inte satt ännu.

Läs även

#1(Med 0 svar)
6 december 2023 kl 18:13
CelahiR
Nu så! Dags att knyta ihop säcken med en turneringsvinst!
#2(Med 0 svar)
6 december 2023 kl 18:20
Swedish_Remixer
Sprout sakna ju en spelare, Anlelele.
AJTT från Tjeckien ersatte han, roligt nog så top fragga han.
#3(Med 0 svar)
6 december 2023 kl 20:37
Darcuz
Sådärja!
Du måste vara inloggad för att kommentera.