Idag avgörs öppna Majorkvalen – här är allt du behöver veta

Här är allt du behöver veta om den sista dagen i de öppna Majorkvalen.

Tre kval är helt färdigspelade och idag ska det fjärde avgöras. Hittills har endast två svenska spelare lyckats ta sig igenom de öppna kvalen, Jonas "Lekr0" Olofsson från IKLA och Freddy "KRIMZ" Johansson från Fnatic.

Vi har under de fjärde kvalet se flera svenska högprofilerade lag som redan blivit utslagna. Bland dessa hittar vi bland annat Kappa Bar och Lilmix, men framförallt Godsent. Det svenska topplaget blev utslagna av 2 Dollar Spaghetti som fortfarande lever kvar idag.

De svenska lagen som fortfarande har en chans att säkra en plats i det stängda kvalet är Eyeballers, Metizport, Alliance, 2 Dollar Spaghetti och Boomerdemons. Det finns även tre svenska spelare kvar, Timothy "tvs" Sjöberg från Verdant, Joel "joel" Holmlund från TSM och Rasmus "kreaz" Johansson från Dynamo Eclot. Allt startar ikväll 18:00.

Godsent åkte ut mot 2 Dollar Spaghetti

Eyeballers har inga svenska lag på sin sida av sin bracket. tvs och hans Verdant kan de dock få möta i den avgörande matchen. De finns även tuffa lag så som Parivision, Espionage och ARCRED på deras sida av bracketen.

På andra sidan av bracket A hittar vi både Metizport och 2 Dollar Spaghetti. Detta innebär att båda lagen inte kan ta sig till det stängda kvalet. Även lag som 500, JANO och svenskägda 9INE finns på denna sidan av bracketen.

I Bracket B är Alliance ensamma svenskar på den övre sidan av sin bracket. De kommer därmed inte behöva slå ut några andra svenska spelare för att ta sig till stängda kvalet. De har på sin sida lag som 777, ESC Gaming och 00Nation.

Alliance behöver inte möta några svenskar

I den sista halvan av bracketen finns de resterande svenska spelarna. TSM med joel och Dynamo Eclot med kreaz möter varandra i deras första mathc för dagen. Boomerdemons kan få möta någon av dessa spelare först i åttondelsfinalen. I denna sida av denna bracket finns även lag som Nemiga, Passion UA och BETERA.

På Challengermode är dessa brackets fortfarande uppdelade medan de på både HLTV och Liquidpedia slagit ihop till en och samma bracket. Det kan därför vara lite svårt att förstå vilken "round of (Ro)" hur många matcher ett lag ska vinna för att ta sig det stängda kvalet.

Vissa lag startar i Ro64 på Challengermode. Om de startar här måste de vinna fyra BO1-matcher och en BO3-match för att säkra en plats. Om de är i Ro32 på Challengermode måste de vinna tre BO1-matcher och en BO3-match för att ta sig till det stängda kvalet.

Svenskarna som kan säkra plats i stängda kvalet

Eyeballers: JW, SHiNE, Peppzor, Sapec, HEAP (Ro32 på Challengermode)
Metizport: ztr, nilo, adamb, susp, Jackinho (Ro64 på Challengermode)
Alliance: b0denmaster, robiiin, PlesseN, avid, twist (Ro32 på Challengermode)
Sverige 2 Dollar Spaghetti: hemzk, xelos, dZ, zeak, hechtikal (Ro32 på Challengermode)
Sverige Boomerdemons: f0rest, friberg, olofmeister, Xizt, Simpan (Ro64 på Challengermode)
Verdant: tvs (Ro32 på Challengermode)
TSM: joel (Ro64 på Challengermode)
Dynamo Eclot: kreaz (Ro64 på Challengermode)_

Svenska streams

Esportstudion
HeatoN
flusha
L4rZ
f0rest – POV
friberg – POV
olofmeister – POV
Xizt – POV
Simpan – POV

Bracket A Challengermode
Bracket B Challengermode
Bracket Liquidpedia
Bracket HLTV

Läs även

#1(Med 3 svar)
16 januari 2024 kl 13:33
Serendipity
Vinner man sin BO3 semifinal i sin bracket så är man vidare! EZ för Sverige nu
#2(Med 2 svar)
16 januari 2024 kl 13:37
Hallonkraem
Det var nästan ett lättare sätt att säga det på. Problemet är ju att det är kvartsfinal både på HLTV och Liquidpedia. Så försökte förklara så man förstår! :)
#3(Med 1 svar)
16 januari 2024 kl 13:44
Serendipity
Måste varit en total galning som kokade ihop desa brackets ))
#6(Med 0 svar)
16 januari 2024 kl 14:35
quacke
Hahahahahahahaha
#4(Med 2 svar)
16 januari 2024 kl 14:08
AFFE
Bra sammantställning och förklaring! Helt sjukt hyr eyeballers får svårast lottning i alla kval trots att de har bäst seed i hela turneringen!
#7(Med 1 svar)
16 januari 2024 kl 14:37
quacke
Beror med sannolikhet på att de starka lagen har gjort stora förändringar, och alla lag som inte är på Valve:s ranking blir slump-seedade. Parivision bytte precis tre spelare så de var inte rankade innan turneringen.
#9(Med 0 svar)
16 januari 2024 kl 17:24
AFFE
Jo så är det ju men att de slumpas mot heroic, parivision och fnatic är fortfarande galen otur.
#5(Med 0 svar)
16 januari 2024 kl 14:12
Sandis
1 Svensk måste ju kunna klara sig, right?
#8(Med 0 svar)
16 januari 2024 kl 14:38
CelahiR
Måtte något helsvenskt lag fixa detta nu!
#10(Med 0 svar)
17 januari 2024 kl 04:29
Darcuz
Heja Sverige!
Du måste vara inloggad för att kommentera.