AlekS om flytten till USA: "En möjlighet jag inte får missa"

Den svenska spelaren har nu flyttat till USA och berättar för Dust2 om hur han kom fram till beslutet.

Den svenska CS-spelaren Alexander "AlekS" Andersson har packat väskan och flyttat till USA. Spelaren är kanske mest känd för sin tid i Fnatic Academy, Kappa Bar och 00Prospects. Tillsammans med Kappa säkrade han tre bronsmedaljer samt en silvermedalj Elitserien och lyckades även vinna ligan tillsammans med 00Prospects.

Nu har den svenska ledaren packat väskan och flugit över Atlanten, närmare bestämt till Boston, Massachusetts. Där ska han nu kombinera studier med Counter-Strike.

Intervjun är gjord precis innan flytten skedde

Nu är flytten till USA nära. Börjar det komma lite nerver?

Ja, nu har jag börjat inse att jag faktiskt ska flytta till USA och bo där de kommande fyra åren och det är ju såklart nervigt.

För de som inte vet. Vad ska du göra där egentligen?

Jag ska studera på Fisher College i fyra år och plugga Computer Science. Jag kommer även att spela för deras varsity-lag i Counter-Strike 2 och tävla i deras collegiate-ligor.

Hur startade hela denna processen?

Det var egentligen en kille vid namn Ivan, som jobbar på företaget Esportian, som kontaktade mig och ville signa mig för deras agentur som jobbar med att skicka spelare till USA för att gå på college och tävla för deras skollag.

Hur kom du till beslutet? Att börja plugga i USA och flytta från Sverige?

Det tog ett par dagar för mig att bestämma mig men jag kände nog direkt från början att magkänslan var att detta är en möjlighet jag inte får missa. Jag har alltid varit en kille som älskar att ta osäkra beslut och testa saker som jag inte har gjort förr.

Det är ju en satsning på skola samtidigt som CS på ett sätt, men det känns ju mer som att det är skolan som är i fokus?

Absolut, det är skolan som är prio ett med denna satsning. Om jag skulle slarva med skolarbetet så får man inte tävla för sitt sport- eller esportlag i mitt fall, vilket som skulle i sin tur leda till att dra in min scolarship.

Är detta ett sett att säkra framtiden?

Det är det verkligen. Jag kunde känna själv att jag stod och trampade på samma ställe och att jag var inte mogen nog själv att kunna ta mig ur den sitsen för ta min nivå till nästa tier av CS. Nu får jag istället en möjlighet att fortsätta spela på hög nivå och tävla som jag alltid har älskat, samtidigt som jag får en väldigt bra utbildning och en grym upplevelse.

Och om vi blickar på din CS-karriär i Sverige och Europa, från att spela i Fnatic Academy till 00Prospects och flera turer i Kappa Bar. Känner du dig nöjd med vad du åstadkommit i här?

Jag hade ljugit om jag hade sagt ja. Min dröm har sedan länge tillbaka varit att kunna leva på att spela CS och tävla mot de bästa av de bästa. Jag lyckades aldrig nå mina ambitioner så som jag hade hoppats på och det är mitt egna fel, Men jag vill tro att denna unika möjlighet gör att jag fortfarande håller dörren öppen för att kunna tävla på högre nivå i framtiden.

Finns du något du skulle vilja göra annorlunda om du kunde ändra på dåtiden?

Inte ta något för givet. När jag först fick min möjlighet i Fnatic Academy så var jag väldigt ny till att spela CS på en så hög nivå och jag kunde inte riktigt förstå allvaret i hur mycket jag behövde göra utanför våra officials. I Prospects var den första riktiga möjligheten att få vara IGL för ett gäng riktigt bra spelare så där hade jag inte gjort något annorlunda.

Och för Kappa Bar hade jag inte gjort något annorlunda, det kommer alltid vara som ett hem för mig och jag är som mest stolt över vad vi har åstadkommit under åren.

Jag hade kunnat skriva flera sidor på olika saker jag hade velat göra annorlunda i efterhand men man är alltid efterklok.

Såklart är jag nöjd över att ha vunnit Elitserien och silvermedalj i SM-slutspelet, men jag har alltid haft högre ambitioner än det.

Läs även

#1(Med 0 svar)
21 januari 2024 kl 18:42
CelahiR
"Inte ta något för givet. När jag först fick min möjlighet i Fnatic Academy så var jag väldigt ny till att spela CS på en så hög nivå och jag kunde inte riktigt förstå allvaret i hur mycket jag behövde göra utanför våra officials."

Som "cs-podden" och "esport på skånska" tog upp innan mig idag på twitter. Våra ungdomar vet inte vad det innebär att vilja bli bäst. Dom behöver all stöttning som dom kan få för att inse allvaret och engagemanget.

Lycka till AlekS och varmt välkommen hem om några år :D
#2(Med 0 svar)
21 januari 2024 kl 18:43
Darcuz
Bra intervju, hoppas AlekS når sitt mål!
#3(Med 0 svar)
21 januari 2024 kl 19:36
ragekulaN
Så roligt att se! GO AlekS
Du måste vara inloggad för att kommentera.