Är det såhär Plopski och draken kommer känna sig imorgon?

Imorgon bestäms Major-kvalplatserna – så ligger svenskarna till

Den 7:e augusti har länge lurat på horisonten, men nu är den här.

Imorgon är det den 7:e augusti. Det datum som länge varit på Counter-Strike-världens läppar eftersom det är då det avgörs vilka lag som kommer få chansen att spela kval till Majorn i Shanghai.

Under vårsäsongen gick flera svenska lag mot större framgångar men det har varit mer blandat under sommaren och början av höstsäsongen. Men vilka lag är det som kommer få inbjudningar?

Inbjudningarna

Inbjudningarna till de olika kvalstegen delas ut som följer:

  • De 16 bästa lagen i Europa, 8 från Nord- och Sydamerika, same 3 från Asien kommer få direktinbjudan till deras respektive RMR-turneringar.

  • Lagen rankade på platserna 17-48 i Europa kommer spela för ytterligare 16 RMR-platser i ett stängt kval.

  • De 16 högst rankade lagen i Syd- respektive Nordamerika som inte redan fått RMR-inbjudning kommer spela för fyra RMR-platser var i var sitt regionala kval.

  • De 4 bäst rankade lagen i Oceanien, Kina, Östasien, resterande Asien, samt Mellanöstern kommer också bjudas in till deras respektive stängda kval som vardera har en plats i den asiatiska RMR:en. Ytterligare fyra platser i varje mindre region kommer också spela stängt kval efter öppna kval.

Om ett lag på någon av dessa platser är upplöst eller inte tillåts bjudas in till RMR:en kommer inbjudningen istället gå vidare tills nästa lag tills alla platser är fyllda.

Europa

Bland de sexton lag som får direktinbjudning till RMR:en finns just nu fem svenskar. MOUZ med Ludvig "Brollan" Brolin ligger högst på en fjärdeplats, medan Isak "isak" Fahlén, Max "maxster" Jansson och Fredrik "REZ" Sterner sitter säkra på en 11:e-plats. Freddy "KRIMZ" Johansson ligger på gränsen, men har ganska många poäng ner till nästa lag, ENCE. Därför är det troligt att Fnatic kommer få en RMR-inbjudning.

Nära toppen av platserna som kommer spela i det stängda kvalet hittar vi svenskarna i Bleed och Sangal samt helsvenska Johnny Speeds. De kommer få högt seed i kvalet och kommer därför troligen få enklare motstånd i de första matcherna.

Senare hittar vi också GamerLegion, Imperial fe, samt Eclot med varsin svensk. Imperial fe, som har Zainab "zAAz" Turkie och tillhör samma organisation som brasilianska Imperial, kommer sannolikt inte kunna acceptera sin inbjudning då man inte kan ha två lag med i samma turnering.

Övriga svenskar på EU-rankingen har troligen redan missat sin chans. Eyeballers, Alliance och Lilmix kan man med säkerhet räkna ut redan nu. Däremot kan det fortfarande bli spännande kring Metizport.

Dagens vinst mot Bleed kan, med lite tur, ge ett par viktiga poäng som kan skjuta upp Metizport från deras nuvarande 922 poäng till de cirka 940 som behövs för att kvala vidare. Men det kommer vi inte veta säkert förrän imorgon.

Amerika

Tre svenskar spelar på den amerikanska rankingen. Wildcard, med nyförvärven Love "phzy" Smidebrant och Tim "susp" Ångström har redan hittat en bra placering på rankingen. Den senaste veckan har svenskarna hittat två vinster mot Elevate samt en vinst mot Take Flyte i NA Revival Cup. Det ska mycket till, men dessa vinster kan ta Wildcard upp på en RMR-plats.

Om inte sitter Wildcard fortfarande säkert och blir sannolikt det bästa nordamerikanska laget i det stängda kvalet. Brevid susp och phzy sitter också svensk-amerikanske Adam "WolfY" Andersson säkert med hans Party Astronauts som ett av lagen som kommer spela stängt kval i Nordamerika.

Rankingen

Det är troligt att Valve publicerar en uppdatering av rankingen imorgon, vilket blir den som inbjudningarna kommer baseras på. Just nu ser rankingen ut såhär (helsvenska lag i fetstil):

  1. MOUZ – Brollan (#4)

  2. Sverige Ninjas in Pyjamas – REZ, maxster, isak (#11)

  3. Fnatic – KRIMZ (#17)

  4. Bleed – hampus, nawwk (#19)

  5. Sangal – LNZ, yxngstxr (#20)

  6. Sverige Johnny Speeds – draken, spooke, bobeksde, Ro1f, chawzyyy (#22)

  7. GamerLegion – ztr (#29)

  8. Eclot – kreaz (#41)

  9. Imperial fe – zAAz (36)

  10. Sverige Metizport – nilo, adamb, Jackinho, Plopski, Sapec (#62)

  11. Sverige Lilmix: – bq, dex, L00m1, quix, SHiNE (78)

  12. Sverige Alliance – b0denmaster, PlesseN, avid, twist (#79)

  13. Sverige Eyeballers – JW, Golden, Peppzor, poiii, HEAP (#88)

  14. Young Ninjas – jocab, Silence (#91)

  15. BIG Equipa – juliano (#92)

  16. BC.Game – joel, Lekr0 (96)

  17. ENCE Athena – Emmsan (#115)

  18. Astralis W – nea (117)

Svenskar på amerikanska rankingen:

  1. Världen Wildcard – phzy, susp (#13)

  2. USA Party Astronauts – WolfY (#17)

Läs även

#1(Med 0 svar)
6 augusti 2024 kl 20:35
CelahiR
Vi håller tummarna för metiz!
#2(Med 0 svar)
6 augusti 2024 kl 21:44
Darcuz
Heja Sverige
Du måste vara inloggad för att kommentera.