Fem svenskar vidare till dag två i Rio-kvalet – alla helsvenska lag ute

Så gick första dagen i IEM Rio-kvalet.

Under gårdagen startade det första öppna europeiska kvalet till Intel Extreme Masters Rio. Alla svenska topplag deltog i kvalet men det gick tufft för samtliga. . Ninjas In Pyjamas åkte ut mot LEON, Metizport blev utslagna av BAKS Esports, Eyeballers förlorade mot Gaudium och Alliance blev utslagna av GameAgents.

Johnny Speeds var ett av de helsvenska lagen som tog sig längst i kvalet. De tog sig hela vägen till omgång 6. Där ställdes de mot det danska laget Gaimin Gladiators och förlorade en jämn match, 13-9 till danskarna. Även mixen BLUDS tog sig till omgång 6 där de blev utslagna av B8. Även den matchen slutade 13-9.

Men det finns fortfarande svenskar kvar i kvalet. Hampus "hampus" Poser och Tim "nawwk" Jonasson från Bleed är klara för åttondelsfinal. Där kommer de att ställas mot B8. De måste vinna tre matcher till för att ta sig till stängda kvalet.

Ytterligare tre svenskar återstår. Freddy "KRIMZ" Johansson och hans Fnatic kommer att ställas mot David "Brillo" Lehrman från Tutel i sextondelsfinalen. Även Leo "Svedjehed" Svedjehed är fortfarande kvar i runda 5 tillsammans med sitt GhoulsW.

Bracket

Läs även

#1(Med 0 svar)
15 augusti 2024 kl 16:53
CelahiR
Go alla svenskar!!
#2(Med 0 svar)
16 augusti 2024 kl 23:15
Darcuz
JAAADÅ
Du måste vara inloggad för att kommentera.