Plopski är numera IGL för Metizport

Plopski om IGL-rollen: "Nu har jag jättestor respekt för alla IGL:er"

Nya IGL:en pratade med BLAST inför deras Showdown-match.

Metizport spelade igår mot Complexity i BLAST Fall Showdown. Matchen slutade i förlust, men innan matchen gjorde nya IGL:en Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora en intervju med James Banks där han berättade om bytet till IGL-rollen.

Det var ingenting jag tänkte på för några månader sedan, men nu känns det som med riktningen laget tar och bristen på tillgängliga IGL:er i Sverige var någon tvungen att ta det och det blev jag, eftersom jag var troligen den mest pratsamma spelaren på laget.

Resultaten har varit blandade, jag tror många av resultaten grundas i en brist på träning sedan jag tog över IGL-rollen. Vi fick också en ny AWP:are, L00m1. Ända sedan vi gjorde det bytet med ny AWP:are och mig själv som IGL har vi inte fått mycket träning.

Jag tror det är en av de största anledningarna till varför det har varit blandat, vi har haft några bra vinster och några tunga förluster på sistone, men jag och abdi jobbar fortfarande på hur laget vill spela och det känns som att vi är på rätt väg men behöver lite mer tid.

Han berättar också att han fokuserar på att få sina medspelare att prestera bra, något som är en större börda på honom som IGL än vad han trodde det skulle vara.

Mitt största fokus sedan jag tog över IGL-rollen har varit att försöka få spelarna att vara så bekväma som möjligt. Det har inte alltid sett bra ut på servern men det känns som att jag bara behöver förbättra vissa delar av min egen calling och då kommer killarna också spela bättre.

Jag försöker få dem att lyckas, köper granater och ger de möjlighet att göra speciella rundor så att de skiner så mycket som möjligt. Det är en av sakerna jag fokuserar på mest som IGL. Det är ganska kul, också ganska svårt att vara IGL har jag insett. Så nu har jag jättestor respekt för alla IGL:er där ute, men det är en kul utmaning.

I matchen mot Complexity satte en övertidsförlust på Vertigo punkt för Metizports korta resa i BLAST Fall Showdown. Nästa test för Plopski och hans lag kommer senare idag då man möter 1WIN i en måstematch i YaLLa Compass Fall.

Läs även

#1(Med 0 svar)
23 augusti 2024 kl 08:14
Axelious
Hoppas det här blir rätt inriktning för Plopski! Gör han det bra så är det stor brist på IGL i hela scenen känns det som!
#2(Med 0 svar)
23 augusti 2024 kl 10:15
Darcuz
Hoppas verkligen plopski kan bli en bra igl
Du måste vara inloggad för att kommentera.