TeSeS tar ansvar: "Fucking pinsamt och amatörmässigt"

ESL förklarar nu hur straffen ges ut.

Under gårdagen spelade Ninjas In Pyjamas mot Heroic. Där vann Heroic den första kartan men istället så var det NIP som fick vinsten. Detta efter att en Heroic-spelare använt sig utav Snap Tap. René "TeSeS" Madsen tar nu på sig ansvaret och säger att det inte var meningen:

"Jävligt pinsamt och amatörmässigt från mig... Jag stängde av det för länge sedan när det förbjöds från Valve. Jag märkte det inte under spelet eller något och gjorde det uppenbarligen inte med flit. Jag svek pojkarna och jag är förkrossad över det ... Sry", skriver TeSeS på X.

HLTV har varit i kontakt med ESL som berättar vad de tog för åtgärder för att spelare inte skulle använda Snap Tap. Först så skickade de ett mail den 29:e augusti där de förklarade att det inte var tillåtet. På mediadagen så påminde admins varje spelare och alla spelare fick skriva på ett dokument som sa att de förstod att det inte var tillåtet.

Om en spelare inte skulle följa regeln skulle detta resultera i en WO-vinst för motståndarna eller i värsta fall diskvalificering. ESL berättar att de har verktyg som kan se en spelare använder Snap Tap, Rappy Snappy, SOCD eller liknande funktioner. Varje fall kommer att gås igenom individuellt och straff bestäms från fall till fall.

Läs även

#1(Med 5 svar)
4 september 2024 kl 13:06
CelahiR
Men revyas då demot i efterhand? Matchen han ju spelas klart innan åtgärd togs. Visste teses om att det var på eller har ESL tagit honom på bar gärning?
#2(Med 4 svar)
4 september 2024 kl 13:27
Hallonkraem
De låter mer som att de har andra typer av verktyg som gör att de kan märka om de har det aktiverat. TeSeS visste inte att det var igång.
#3(Med 3 svar)
4 september 2024 kl 13:41
CelahiR
Men så matchen spelas ändå klart eller är det extremt långsamma verktyg?
#4(Med 2 svar)
4 september 2024 kl 13:51
Hallonkraem
Antar att de kollar i loggarna och det bara kommer efter gamet. Men jag kan inte allt
#5(Med 1 svar)
4 september 2024 kl 14:14
CelahiR
Nej faktum är att du dessutom glömmer det du sagt dagen efter. (Jag kommer suga på den länge xD )
#6(Med 0 svar)
4 september 2024 kl 14:38
Hallonkraem
Dagen efter var lite att ta i. Det var fleeeeeera dagar efter
#7(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 10:53
Darcuz
Ja ibland blir man förvånad
Du måste vara inloggad för att kommentera.